Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Να ξαναρθείς υπουργέ! Κάθε βδομάδα, αν γίνεται

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Να ξαναρθείς υπουργέ! Κάθε βδομάδα, αν γίνεται

Για πολλοστή φορά επισκέφθηκε χθες την Καρδίτσα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Με ποιον άλλον φυσικά, με τον συμπολίτη υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Λέει τίποτα στον καθένα από εσάς αυτή η επίσκεψη; Υποψιάζομαι πως απλώς σας υπενθυμίζει την τραγική κατάληξη για την Καρδίτσα των πρώτων επισκέψεων του συγκεκριμένου διδύμου.

Γιατί την ιστορία οι δύο συγκεκριμένοι κύριοι την έγραψαν ανάποδα, ξεκινώντας από την τραγωδία.

Χθες, προφανώς σε μια προσπάθεια να συμμαζέψουν τις επιπτώσεις των τραγικών στιγμών που βιώνει η Καρδίτσα, κατέφθασαν για το show και φυσικά όπως γίνεται σε κάθε ιστορία, της τραγωδίας έπεται η φαιδρότητα.

Να εξηγήσω: Η τραγωδία για την Καρδίτσα ξεκίνησε όταν το συγκεκριμένο δίδυμο κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ανοδική πορεία της Ν.Δ. και ξεγελώντας τους Καρδιτσιώτες, “επέβαλλε” για Δήμαρχο τον κ. Τσιάκο.

Ξεγέλασαν τους δημότες και έχουμε στην Καρδίτσα τον Δήμαρχο της Μαύρης εργασίας, το Δήμαρχο που πλημμύρισε την πόλη, το Δήμαρχο των απευθείας αναθέσεων, το Δήμαρχο που η ανεπάρκειά του είναι εκπληκτική. Δύο χρόνια στην καρέκλα και δεν κατάφερε ούτε τα έργα που κληροδότησε από προηγούμενους να κάνει. Ένα ξεκίνησε κι αυτό με υπερβολική καθυστέρηση και σε λάθος timing. Τώρα θυμήθηκε να φτιάξει τον πεζόδρομο και την πλατεία.

Αυτό είναι το τραγικό. Η εξαπάτηση, για την οποία πληρώνουμε το λογαριασμό.

Μετά άρχισαν οι φαιδρότητες. Γιατί μόνο ως φαιδρότητα μπορεί να εκλάβει κανείς όταν στις 5 του περασμένου Οκτώβρη – 17 μέρες μετά την πλημμύρα και ενώ όλη η πόλη ήταν βυθισμένη στη λάσπη – ο κ. Αυγενάκης θεωρούσε απαραίτητη την επιδιόρθωση του χλοοτάπητα στο στάδιο. Τα υπόλοιπα προβλήματα της πόλη τα είδε λυμένα και ο χλοοτάπητας μας μάρανε τη δεδομένη στιγμή.

Και φυσικά χθες Σάββατο ήρθε ξανά για την αθλητική ανάπτυξη της πόλης. Έταξε πράματα και θάματα, αλλά δεν είπε πότε θα δοθούν αυτά τα χρήματα, και που εγγράφονται οι συγκεκριμένες δαπάνες; Είναι εκτός προϋπολογισμού;

Να μας ξανάρθετε υπουργέ. Όσο πιο συχνά γίνεται γιατί υπενθυμίζετε σε όλους τους Καρδιτσιώτες την παγίδα που στήσατε με τον κ. Τσιάρα και το λάθος που έκαναν να πέσουν σ’ αυτή;

Ο υπουργός μας, ο κ. Τσιάρας είναι βέβαια ο εμπνευστής αυτών των επισκέψεων και με την ευκαιρία διαπιστώσαμε ορισμένα πράγματα.

Γιατί δεν πήγαν στη ΝΟΔΕ και προτίμησαν το Δημαρχείο;

Συμφωνούμε ότι ο κ. Αυγενάκης δεν είναι δα και πολιτικός νους, αλλά για να μην τον πάτε στη ΝΟΔΕ (γιατί εσείς τον πάτε όπου πάει) μας λέτε μ’ άλλα λόγια πως δεν είναι και κανένα “βαρύ χαρτί” του κόμματος. Ένας βουλευτής απ’ το Ηράκλειο Κρήτης είναι, που σιγά μη νοιάζεται για την Καρδίτσα. Στη δική σας φιέστα συμμετείχε. Όχι μόνο χθες, αλλά σε όλες τις κωμικοτραγικές επισκέψεις.

Και ρωτάω. Γιατί αύριο να μην έρθουν και οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων για να κάνουν δηλώσεις απ’ το Δημαρχείο; Εσείς ξεκινήσατε πρώτοι και με την ίδια λογική μπορούν κι εκείνοι. Εκτός κι αν θεωρείτε το Δημαρχείο πολιτικό σας γραφείο, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δούμε και τις δικές σας ευθύνες, όχι μόνο για την “επιβολή” Τσιάκου, αλλά και για τις πλημμύρες, για τις προμήθειες που λείπουν, για τις αναθέσεις για, για, για, κλπ. Εκτός κι αν δεν γνωρίζετε πως τα πολιτικά πρόσωπα που κατοικοεδρεύουν τα δύο τελευταία χρόνια στο Δημαρχείο, είναι ανεπαρκέστατα και καθημερινά κάπου φταίνε. Ξέρουν αυτοί, αλλά τώρα ξέρουν και οι δημότες, όπως ξέρουν και τις δικές σας ευθύνες για την κατάσταση της Καρδίτσας. Γραμμάτια είναι αυτά και να είστε σίγουρος ότι αρχίζουν να επιστρέφονται. Κι αυτές τις επιστροφές τις επιτείνουν αντί να τις αποτρέψουν τέτοιου είδους επισκέψεις.

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”

Υ.Γ. Κάποτε σας κατηγόρησα πως σ’ ολόκληρη την πολιτική σας καριέρα δεν κάνατε τίποτα για την Καρδίτσα. Το παίρνω πίσω μιας και πρόσφατα ανακοινώσατε πως θα βάψετε το Δικαστικό Μέγαρο.

Υ.Γ.2. Ο κ. Αυγενάκης σαν Τοπογράφος Μηχανικός και επαγγελματίας του χώρου ποια γνώμη έχει για τις απ’ ευθείας αναθέσεις;




Total
0
Shares
Previous Article
emvolio astazeneca

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Προσοχή σε όσους έκαναν την α' δόση εμβολίου» - Γιατί δεν πρέπει να μολυνθούν

Next Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαϊκή Συσπείρωση: Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας

Related Posts

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος για το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Περί θεματικού πάρκου

Του Κώστα Τέλιου, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας