Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Μια τρύπα στο νερό

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Μια τρύπα στο νερό

Η θητεία του κ. Τσιάκου στο Δήμο Καρδίτσας εισήλθε στον τέταρτο χρόνο και το περιθώριο για να υλοποιήσει το “όραμά του” για την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, έχει ουσιαστικά εξαντληθεί. Τυπικά απομένουν μόνο οι μήνες της τελευταίας χρονιάς.
Ακόμα και οι ίδιοι οι υποστηρικτές του ενδόμυχα γνωρίζουν πως όραμα δεν είχε, προτάσεις δεν είχε, σχεδιασμό δεν κατάφερε να κάνει για τίποτα, ούτε άποψη είχε για κάτι. Το μόνο που είχε ήταν η κομματική του ταυτότητα και όπως μπορεί ο καθένας να δει εκ του αποτελέσματος δεν ήταν αρκετή για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών. Αντιθέτως, πάλι κρίνοντας απ το αποτέλεσμα, μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί, ακόμα και οι υποστηρικτές του πως ήταν επιζήμιος.
Αυτό το τέλμα στο οποίο βυθίστηκε ο Δήμος αυτά τα χρόνια το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Τσιάκος σε μια κρίση ειλικρίνειας που είχε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Η μοναδική της θητείας του, αλλά αρκετά διαφωτιστική.
Είπε λοιπόν ο κ. Τσιάκος πως δεν θα φύγει ο εργολάβος αν δεν τελειώσει σωστά τον πεζόδρομο και την κεντρική πλατεία και συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να πάει και στον εισαγγελέα για το θέμα.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος απειλεί τον εργολάβο με εισαγγελέα, ενώ μέχρι πρόσφατα, με δηλώσεις του διαβεβαίωνε πως όλα βαίνουν καλώς.
Προσέξτε τώρα τη λεπτομέρεια: Αυτά τα έργα, δεν είναι δικά του, είναι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, τα παρέλαβε έτοιμα και αντί να τα ολοκληρώσει από τον πρώτο χρόνο της θητείας του, έρχεται τώρα, λίγο πριν τη λήξη της, για να αντιληφθεί ότι είναι γεμάτα κακοτεχνίες.
Ρωτάμε λοιπόν το αυτονόητο, αυτό που σκέφτεται ο κάθε δημότης: Όλο αυτό τον καιρό που τόσο η μειοψηφία στο Δήμο, όσο και μεμονωμένοι δημότες, φωνάζουν γι’ αυτές τις κακοτεχνίες δεν κατάλαβε τίποτα; Κι αν κατάλαβε γιατί έλεγε πως όλα είναι υπό έλεγχο; Ακόμα και να δεχθούμε πως δεν άκουσε αυτές τις φωνές, η επιτροπή παρακολούθησης του κάθε έργου δεν τον ενημέρωσε ότι κάτι δεν πάει καλά; Μήπως δεν υπήρχε καθόλου τέτοια επιτροπή; Μήπως δεν γνώριζε ότι όφειλε να ορίσει;
Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά εδώ που φτάσαμε δεν ξέρουμε και τι να πιστέψουμε; Είναι τελείως αδιάφορος και ανενημέρωτος για το τι συμβαίνει; Μήπως προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά του πίσω απ’ αυτή τη δήθεν άγνοια που έγινε γνώση εσχάτως;
Μήπως τον κορόιδεψε ο εργολάβος με την υποκριτική του δεινότητα; Γιατί μόνο αυτό δεν μας είπε.
Δεν πρόκειται να απαντήσει, αλλά και να απαντούσε, δύσκολα από εμένα γίνεται πλέον πιστευτός, ακόμα και για τα προφανή. Οι υποστηρικτές του δεν ξέρω, πόσο ξεγελιούνται ακόμη. Σκοπίμως φυσικά.
Συμπερασματικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ακόμα επαναλαμβάνω και οι υποστηρικτές του, ότι κοντεύει να ολοκληρώσει τη θητεία του και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα έργα που κληρονόμησε έτοιμα από τους προηγούμενους. Κατά πόσο είναι λογικό να πιστεύει κάποιος πως θα κάνει δικό του έργο; Η πραγματικότητα λέει ότι θα φύγει “άγραφος”, χωρίς κανένα έργο δικό του. Μια τρύπα στο νερό είναι για το Δήμο μας αυτή η τετραετία. Θα ήταν, ευτύχημα βάσει της διαπιστωμένης ανεπάρκειάς του να σταματούσε εκεί. Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα και θα τα κληρονομήσουν όλοι οι δημότες. Ακόμα και οι υποστηρικτές του.
Στο άμεσο προσεχές υπογράφει τη σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό, μια “θηλιά” αρκετών εκατομμυρίων που θα πληρώνουν οι δημότες τα επόμενα χρόνια. Τη δε Καρδίτσα θα την αφήσει ανοχύρωτη γιατί ρίχνει άσφαλτο με τα λεφτά που πήρε να αποκαταστήσει και να θωρακίσει αντιπλημμυρικές υποδομές.
Αυτόν το Δήμαρχο θέλατε;
Υ.Γ. Μιας και ανέφερε τον εισαγγελέα να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο πως και το θέμα των ασφαλτοστρώσεων είναι στον εισαγγελέα.
Ο επίτροπος γνωρίζει; Πώς θα πληρώσει;
Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης



Total
0
Shares
Previous Article
Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Δ. Παπακώστας: Όλοι στην Λάρισα στο ΠΣ Θεσσαλίας απαιτώντας Stop σε πολιτικές εγκατάλειψης ορεινών

Next Article
Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη - Ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου τα μαθήματα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας - Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας με θέμα την γυναίκα και τις διακρίσεις

Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη

Related Posts