Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρδίτσας υποβαθμίζουν τις ζωές μας

kostas gavogiannis karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης: Με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρδίτσας υποβαθμίζουν τις ζωές μας

Στα τέλη του Γενάρη με το άρθρο μου “Σε κίνδυνο το Νοσοκομείο”, είχα επισημάνει τη δρομολογούμενη υποβάθμιση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος με απώτερο στόχο τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας. Τότε είχα αναφέρει συγκεκριμένα πως με βάση το σχεδιασμό το Νοσοκομείο Καρδίτσας θα είναι η “ακτίνα” με “κόμβο” το Νοσοκομείο Τρικάλων.

Δεν είναι τυχαίο πως από τότε υπολειτουργούν τα πάντα, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις από ιατρικό εξοπλισμό, μέχρι αναλώσιμα. Το τραγικό όμως του θέματος είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Για παράδειγμα υπάρχει μαστογράφος και δεν υπάρχει το τεχνολογικό προσωπικό και οι ανάλογοι γιατροί ώστε να λειτουργήσει το μηχάνημα.

Από τις επαφές που είχα έκτοτε διαπίστωσα ότι η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει και αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο από ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση ολόκληρου του νομού.

Με λίγα λόγια πιάνουμε πάτο! Υποβάθμιση του νομού σημαίνει υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και στην προκειμένη σχετίζεται με άμεσους κινδύνους για την υγεία των συμπολιτών μας.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι γνωστό, εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση όμως είναι η απάθεια των αρμοδίων για το θέμα. Και για να γίνω πιο κατανοητός, από τη στιγμή που πρόκειται για ένα θέμα ζωτικής σημασίας αρμόδιοι είναι όλοι. Από τους βουλευτές, μέχρι τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, από τον Αντιπεριφερειάρχη μέχρι τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και ως το Δήμαρχο. Από τον τελευταίο δεν περιμένω και πολλά, αφού ούτε τα κορδόνια του δεν είναι ικανός να δέσει. Τον ανέφερα όμως μην προτρέξει πάλι και στείλει καμία “δήθεν” επιστολή, όπως έκανε τότε που αναφέρθηκα στην ανάγκη άρσης του κόκκινου lockdown της Καρδίτσας. Ας μην κάνει τίποτα, θα είναι καλύτερα για όλους.

Η κυβέρνηση έδωσε περίπου στα 15 εκατομμύρια στο Δήμο Καρδίτσας χωρίς να ξέρουμε πού πήγαν τα χρήματα ….τουλάχιστον εάν δώσει τρία εκατομμύρια για το Νοσοκομείο θα ξέρουμε ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο. Απλά είναι θέμα επιλογής, γι’ αυτό παροτρύνω το Δήμαρχο να μην ασχοληθεί, αφού έχει άλλες προτεραιότητες.

Από την άλλη καλό είναι να ενημερωθεί η κυβέρνηση ότι η Καρδίτσα είναι πολύ φτωχός νομός πλέον και κανένα ιδιωτικό Νοσηλευτικό ίδρυμα δεν θα έχει κέρδος, οπότε αυτοί οι σχεδιασμοί είναι ανεφάρμοστοι.

Οι υπόλοιποι όμως αρμόδιοι (τους ανέφερα πιο πάνω για να ξέρουν όλοι ποιοι είναι) μπορούν και όλοι μαζί θα καταφέρουν όχι μόνο να αποτρέψουν την υποβάθμιση, αλλά να ενισχυθεί, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προκύπτουν. Προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωνε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας με αύξηση κατά δύο θέσεις των μόνιμων γιατρών (από 5 σε 7). Και δεν αρκέστηκε σ’ αυτό αλλά συνέχισε για να πει πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ενίσχυση και την αναβάθμισή του.

Δηλαδή ο κ. Οικονόμου φροντίζει για τον τόπο του, εμείς όλοι μαζί γιατί να μην πράξουμε ανάλογα. Επιβάλλεται να κινηθούμε και να ενεργήσουμε άμεσα, γιατί είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το νομό που δεν σηκώνει αδιαφορία, πονηριές και κομματικές προτεραιότητες. Είναι ζήτημα ζωής.

ΥΓ Περίμενα τόσους μήνες μάταια από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία. Ας το πράξει τώρα, όσο υπάρχει ακόμη καιρός γιατί από καταγγελίες κατόπιν εορτής είμαστε χορτάτοι.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Η Θεσσαλία έχει ανάγκη έναν νέο ...Γιώργο Σουφλιά για το άλμα που χρειάζεται !

Next Article
apokaliptiria Raxovitsa

Φωτορεπορτάζ από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αγνοούμενου Συνταγματάρχη Γρηγορίου Ραχωβίτσα στον Αγ. Ακάκιο Δήμου Μουζακίου

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…