Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Μαύρο χάλι στα σχολεία

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Μαύρο χάλι στα σχολεία

Δεν μένουν παρά δέκα ημέρες για το άνοιγμα των σχολείων και όπως δείχνουν τα πράγματα στην Καρδίτσα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βιώσουν ξανά την περσινή κατάσταση.

Περνώντας από διάφορα σχολικά κτήρια, διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι η κατάσταση βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Τα ξερόχορτα σε μεγάλο ύψος, τα απεριποίητα προαύλια, οι σπασμένες μπασκέτες, οι ελλείψεις στο φωτισμό, συνθέτουν μια εικόνα, αν όχι εγκατάλειψης, τουλάχιστον αδιαφορίας. Και όλα αυτά στους εξωτερικούς χώρους και όλα αυτά στα σχολεία της πόλης. Σκεφτείτε τι γίνεται στο εσωτερικό των κτηρίων, σκεφτείτε τι γίνεται στα σχολεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Βέβαια γι’ αυτά επαφίενται στο φιλότιμο των κατοίκων του κάθε χωριού, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα. Εδώ δεν ασχολήθηκαν με τη Ραχούλα που δεν είχε πόσιμο νερό, θα ασχοληθούν με τα σχολεία; Ας είναι καλά οι κάτοικοι στα χωριά, που τα φροντίζουν όσο μπορούν.

Αλλά και στο εσωτερικό των κτηρίων η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και η ενημέρωση που είχαμε από εκπαιδευτικούς διαφόρων σχολικών μονάδων είναι αποκαλυπτική. Εκείνο που ζητούν επίμονα είναι να υπάρξει άμεση συνεννόηση του αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολείων γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά.

Η άσχημη εικόνα δεν σταματά στις εγκαταστάσεις, αλλά επηρεάζει και την εκπαιδευτική διαδικασία. Άμεσα χρειάζονται επισκευές και συντήρηση οι χώροι άθλησης, που αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι για τους μαθητές και πέραν αυτού, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία μέριμνα για τα αναλώσιμα. Πέρυσι οι περισσότερες ελλείψεις αντιμετωπίζονταν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, που σε πολλές περιπτώσεις αγόραζαν οι ίδιοι τα αναλώσιμα. Φέτος θα γίνει το ίδιο;

Οι χώροι υγιεινής χρειάζονται επισκευές και φυσικά πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Βομβαρδισμένα είναι τα κτήρια των σχολείων που αναβαθμίζονται ενεργειακά και είναι αμφίβολο αν μπορεί τις μέρες που απομένουν να διορθωθεί η κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε 10 μέρες, τη στιγμή που στη Λάρισα έγιναν τον Αύγουστο, τη στιγμή που στα Τρίκαλα έγιναν τον Ιούλιο. Αυτή είναι η Δημοτική Αρχή. Τσαπατσουλιά και αδιαφορία, όπως ακριβώς έκαναν και πέρυσι, που παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις μας δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τα σχολεία.

Το ίδιο ισχύει και για τα Πάρκα κυκλοφοριακής Αγωγής. Πέρυσι, τέτοιον καιρό η Δημοτική Αρχή ανακοίνωνε με τυμπανοκρουσίες την μέριμνα γι’ αυτά. Ένα χρόνο μετά είναι πνιγμένα στα χόρτα, με ελλειπή φωτισμό και ένα σωρό προβλήματα που τα καθιστούν ακατάλληλα. Μετά την περσινή ανακοίνωση, ούτε απ’ έξω δεν έκαναν τον κόπο να περάσουν. Αυτά είναι τα χάλια των συγκεκριμένων υποδομών, μ’ αυτούς τους κυρίους που ανέλαβαν να τα διαχειριστούν.

Αλλά ας είμαστε δίκαιοι. Δεν έχουν χρόνο για οτιδήποτε δεν έγκειται σε απευθείας ανάθεση ή φωτογραφικό διαγωνισμό. Αυτό είναι το μέλημά τους, και σ’ αυτό αποσκοπεί η πρόσφατη αναδιανομή αντιδημαρχιών, γιατί δεν πρόκειται για αντικατάσταση, αφού η βασική παρέα του Δημάρχου παραμένει ως έχει. Από άλλες θέσεις ορισμένοι, αλλά μέσα στο “παιχνίδι”.

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”




Total
0
Shares
Previous Article
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Μίκης Θεοδωράκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Μίκης Θεοδωράκης

Next Article
Γράφει ο Ηλίας Γιαννακόπουλος

Ηλίας Γιαννακόπουλος: Ταξιδιωτικές εντυπώσεις - Διακοπές στο Καστελόριζο, Ρόδο, Σύμη, Χάλκη

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”