Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Η Καρδίτσα σας έχει απέναντι

kostas gavogiannis karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης: Η Καρδίτσα σας έχει απέναντι

Στις 8 Φλεβάρη, στο άρθρο μας “Βαρίδι το Παυσίλυπο”, είχαμε επισημάνει ότι η περιβόητη μελέτη ανάπλασης του Παυσιλύπου δεν ήταν παρά ένα animation για παιδιά. Δεν το είπαμε τυχαία, ήταν το συμπέρασμα της ομάδας επιστημόνων (Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων) που πρόσκεινται στο συνδυασμό μας και μας προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Τότε μεταξύ άλλων μας είχαν πει πως το animation με τη δήθεν μελέτη του Παυσιλύπου είναι η επιτομή της προχειρότητας που ετοιμάστηκε σε 15 ημέρες περίπου.

Παρόλα αυτά οι κύριοι που είναι επικεφαλής στο Δήμο δεν δίστασαν να το παρουσιάσουν ως μελέτη και ζήτησαν μάλιστα σε πέντε ημέρες να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας επ’ αυτού.

Όλα εκ του πονηρού προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μια πρόταση και να προχωρήσει το σχέδιό τους ως έχει. Ένα σχέδιο φτιαγμένο στο γόνατο, αφού όπως σας είπα δεν χρειάστηκε πάνω από 15 μέρες να γίνει, ένα σχέδιο γεμάτο λάθη που όχι μόνο η δικοί μας επιστήμονες, αλλά και μελετητικά γραφεία των Αθηνών στα οποία στείλαμε το αστείο αυτό βίντεο, μας απάντησαν πως απαιτούνται τουλάχιστον δύο μήνες για να διορθωθούν τα λάθη που έχει.

Γιατί όμως όλα αυτά;

Μήπως είναι κουτοπόνηρη τακτική απέναντι στο ερώτημα που τους είχαμε θέσει στις 8 Φλεβάρη; Τότε στο άρθρο μας είχαμε επισημάνει: “… στη δήθεν μελέτη συμπεριλαμβάνεται και ο χώρος που δίνεται σε ιδιώτη. Η ανάπλασή του, σύμφωνα με την προκήρυξη είναι υποχρέωση του ιδιώτη, ενώ σύμφωνα με την υποτιθέμενη μελέτη την αναλαμβάνει ο Δήμος. Τι ισχύει και ποιον κοροϊδεύει ο κ. Τσιάκος;”

Οι κύριοι του Δήμου ασχολήθηκαν με την ανάπλαση στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου και ο ανάδοχος στο Παυσίλυπο αναδείχθηκε δύο μήνες μετά, αποδεχόμενος τα περί αναπλάσεων. Πως ήταν σίγουρος ότι η ανάπλαση του Δήμου θα συμφωνεί με το χαρακτήρα που θέλει εκείνος να προσδώσει στο αναψυκτήριο; Μήπως ήξερε κάτι;

Και κάτι άλλο για να αντιληφθείτε την προχειροδουλιά. Η εκκίνηση των εντάξεων στο Ταμείο Ανάκαμψης δόθηκε στα τέλη του 2020. Δύο μήνες μετά η ΚΕΔΕ αφιέρωσε ένα τριήμερο (στις 23,24 και 25 Φεβρουαρίου του 2021) γι’ αυτά. Η Δημοτική Αρχή ασχολήθηκε ένα χρόνο μετά για 15 μέρες. Δεν είχε χρόνο νωρίτερα και ενώ θα μπορούσε να εντάξει δεκάδες έργα, προτίμησε να ρίξει το βάρος στις αναθέσεις…

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδιάφορος προς τα κοινά, οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής έχουν χαράξει το δικό τους δρόμο. Ένα δρόμο “θολό” και αυτή τη “θολούρα” οι δημότες θα την πληρώσουν πολύ ακριβά. Τόσο σε υποδομές, όσο και σε χρήμα. Αυτή την καταστροφική ανεπάρκεια θα την πληρώσουμε όλοι, ακόμα και εκείνοι οι λιγοστοί που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή την περίοδο καταδικάζεται η Καρδίτσα.

Δεν έχω να ρωτήσω τίποτα τον απερχόμενο Δήμαρχο. Δεν έχω να ρωτήσω τίποτα στον αναπληρωτή του, που μετά τον Ιανό παραιτήθηκε απ’ όλες τις επιτροπές και την Οικονομική, για να αναλάβει αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, μόλις θεώρησε ότι έκατσε η σκόνη των ευθυνών, λες και τώρα δεν έχει ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν.

Θα ρωτήσω όμως όλους τους υπόλοιπους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.

Εσείς κύριοι, γνωρίζετε αν υπήρχαν στο πρόγραμμα του Συνδυασμού σας όλα αυτά που γίνονται; Για να σας βοηθήσω σας ενημερώνω ότι δεν υπήρχε τίποτα, γιατί ο Συνδυασμός σας δεν είχε καν πρόγραμμα. Έστω κι έτσι όμως, προεκλογικά είχατε πει στους δημότες ότι μόλις εκλεγείτε θα χαρίζετε οικόπεδα; Είχατε πει πως μόλις εκλεγείτε θα δώσετε την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη και αυτό θα κοστίσει στους Καρδιτσιώτες τουλάχιστον 35 φορές παραπάνω; Είχατε πει πως θα κάνετε τριάμισι χρόνια να αλλάξετε πλακάκια στην κεντρική πλατεία, ενώ παραλάβατε τα πάντα έτοιμα. Είχατε πει στους δημότες τη λέξη “άγνωστον” για την ολοκλήρωση του Δημαρχείου ενώ ήταν και γι’ αυτό όλα έτοιμα; Είχατε πει ότι οι αναθέσεις θα είναι καθημερινό φαινόμενο; Είχατε πει πως θα πνίγατε την πόλη; Είχατε πει κάτι για όσα καταστροφικά συμβαίνουν καθημερινά και είναι τόσα πολλά, που είναι αδύνατον αναφερθούν ακόμα κι επιγραμματικά;

Θεωρείτε πως αν τα λέγατε αυτά θα είχατε πάρει άλλη ψήφο εκτός από τη δική σας;

Η σιωπή σας απέναντι σ’ αυτά τα τραγικά νομίζετε σας διαφοροποιεί; Λάθος. Όσο σωπαίνετε τόσο θεωρείστε συνένοχοι, αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει αυτό. Εκείνο που μ’ ενδιαφέρει είναι ότι οι επιλογές που στηρίζετε καταστρέφουν την Καρδίτσα. Πολύ κακή ανταπόδοση ακόμα και σ’ εκείνους που σας ψήφισαν. Είμαι σίγουρος πως ενδόμυχα γνωρίζετε την ανεπάρκεια, την προχειρότητα, την αδιαφορία και… άλλα πολλά του επικεφαλής σας. Η δική σας προσωπικότητα, ο δικός σας αξιακός κώδικας, πως σας επιτρέπει να είστε νεροκουβαλητές για όλα τα παραπάνω και γενικά για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο Δήμο;

Η Καρδίτσα σας έχει απέναντι.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης
Total
0
Shares