Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη

Πέρασαν σχεδόν δυόμισι χρόνια από τότε που ανέλαβε η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή. Δυόμισι χρόνια σιωπής, ώσπου αποφάσισαν να “απαντήσουν” στα όσα τους καταμαρτυρούμε. Δυστυχώς στην απάντησή τους δεν υπάρχει τίποτα άλλο από γενικότητες και δύο – τρεις πομπώδεις λέξεις εντυπωσιασμού.

Αναφερόμενοι στο “επίτευγμα” των ασφαλτοστρώσεων, διαπιστώνουν ότι προσπαθούμε με ψευδείς ανακοινώσεις να δημιουργήσουμε φανταστικά σκάνδαλα και πως έχει κριθεί η νομιμότητά τους. Ταυτόχρονα δε ισχυρίζονται πως όλα αυτά γίνονται για να μπλοκάρουμε τα έργα με σκοπό να τους πλήξουμε.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τις ασφαλτοστρώσεις.

Στις 3 Αυγούστου 2020 με το άρθρο μας “Μια βόλτα αρκεί…” αναφερθήκαμε στα χάλια των δρόμων της πόλης, επισημαίνοντας την ανάγκη για ασφαλτοστρώσεις. Τότε μεταξύ άλλων γράφαμε: “Η κατάσταση των δρόμων στην πόλη της Καρδίτσας είναι μια παράμετρος που συμβάλλει όχι μόνο στην άσχημη εικόνα, αλλά υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και φυσικά υποκρύπτει πολλούς κινδύνους. Δύο είναι οι κύριες αιτίες της εικόνας στους δρόμους της Καρδίτσας. Η φυσική φθορά για την οποία η Δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα θεωρώντας προφανώς ότι σε δυόμιση χρόνια ένα περιορισμένο πρόγραμμα στοχευμένων αποκαταστάσεων (προεκλογικών ασφαλτοστρώσεων δηλαδή) θα κάνει τους δημότες να ξεχάσουν τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας”.

Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε έργα;

Βέβαια ένα πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων ήθελε μελέτες, ήθελε κονδύλια, ήθελε διεκδικήσεις. Ποιος θα τα έκανε όλα αυτά; Ο Δήμαρχος; Τώρα όμως η πλημμύρα του ήρθε κουτί. Πήρε τα λεφτά που προοριζόταν αλλού και προχωράει σε προεκλογικό πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων. Όπως τα είχαμε προβλέψει.

Ας δούμε τώρα ποιος λέει ψέμματα:

Τα 2,5 εκατομμύρια δε δόθηκαν απ’ την κυβέρνηση για αποκατάσταση ζημιών απ’ τον Ιανό; Τι ζημιές έπαθαν οι δρόμοι που είναι στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων; Επομένως δεν παίρνετε χρήματα με τα οποία θα έπρεπε να αποκαταστήσετε τις ζημιές στις υποδομές (όπως ο βιολογικός για παράδειγμα ή η αποκατάσταση της πρόσβασης σε επιχειρήσεις, ακόμα και η αποκατάσταση και γιατί όχι η αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης) και εσείς τα ρίχνετε πίσσα στην Καρδίτσα; Ξαναρωτάμε ποια ζημιά προκλήθηκε στην Καραϊσκάκη απ’ τον Ιανό και την αποκαθιστάτε;

Απαντήστε συγκεκριμένα, όχι με γενικότητες.

Αλλά ούτε καν τη λέξη αποκατάσταση δεν αναφέρετε, παρά μιλάτε για ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων. Ποιες μελέτες για ασφαλτόστρωση έχετε; Ένα μπακαλόχαρτο με δήθεν κατεστραμμένους δρόμους παρουσιάσατε κατόπιν εορτής και μιλάτε για δικαίωση. Κι οι απευθείας ανάθεση γιατί γίνεται; Υποτίθεται για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ όλη η Καρδίτσα ξέρει πως κανένας δρόμος δεν έπαθε το παραμικρό. Ο βιολογικός όμως; Γιατί το κρατούσατε κρυφό; Ποιος είναι λοιπόν ο ψεύτης;

Και πάμε στο φωτισμό: Εμείς με στοιχεία είπαμε στους Καρδιτσιώτες ότι θα τους στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. Εμείς με στοιχεία αντιπαραβάλλαμε τη με μελέτη που παρουσιάσατε με τις τιμές της αγοράς. Κωδικό προς κωδικό.

Εσείς ανταπαντάτε ότι ότι θα κάνετε τη νύχτα μέρα με το φωτισμό και μάλιστα σχεδόν τζάμπα. Αυτά λέτε, αλλά δεν τα στηρίζετε πουθενά και ζητάτε απλώς να σας πιστέψουμε. Επειδή το λέτε εσείς. Γιατί να το κάνουμε αφού μόνο από τα παραπάνω φάνηκε ποιος είναι ο ψεύτης. Φάνηκε ποιος κοροϊδεύει ακόμα και την κυβέρνηση παίρνοντας λεφτά που προορίζονται για άλλα πράγματα και τα ξοδεύει αλλού. Μα απευθείας ανάθεση!

Είστε τόσο πρόχειροι που ζητάτε και χειροκρότημα επειδή κόψατε τα χόρτα από μερικές παιδικές χαρές. Μέχρι εκεί φτάνει το όραμά σας!

Είστε τόσο πονηροί που μέχρι τώρα το μόνο που καταφέρατε – εκτός απ’ την υπέρτατη καταστροφή της πόλης – είναι να οικειοποιείστε τα έργα των προκατόχων σας. Όσο για το Διεθνή διαγωνισμό θα δούμε πόσο διεθνής είναι.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Μια φασίζουσα νοοτροπία σε ότι αφορά την αντιπαράθεση. Κάνετε λόγο για αγαστή συνεργασία και συνεταιράκια της αντιπολίτευσης. Υποδεικνύετε δηλαδή στον καθένα πως θα αντιπολιτεύεται! Γιατί προφανώς για σας, αντικειμενικοί και αποδεκτοί είναι όσοι είναι με το μέρος σας. Ωραία λογική. Δημοκρατικότατη. Κάποιοι άλλοι όμως έχουν το παρατσούκλι παρεάκι και τους πάει γάντι.

Σε ότι αφορά το Συνδυασμό μας, επειδή προφανώς έχετε απορίες να σας διαφωτίσουμε.

Δεν έχουμε συνεταίρους. Έχουμε τεχνοκράτες, νομικούς, επιστήμονες που νοιάζονται και τους απασχολεί το μέλλον του τόπου. Ένα μέλλον που εσείς υποδαυλίζετε. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Είμαστε σοβαροί και νοιαζόμαστε και είστε πρόχειροι και κουτοπόνηροι. Η αδιαφορία για τον τόπο σας χαρακτήριζε ανέκαθεν.

Κόντεψα να ξεχάσω το Δημοτικό Στάδιο. Τότε δηλαδή που η Καρδίτσα ήταν μέσα σε τόννους λάσπης, ο Δήμαρχος και ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωναν πως θα αντικαθιστούσαν το γκαζόν στο γήπεδο. Φωστήρες και οι δύο, είχαν αντιληφθεί τις ανάγκες της πόλης.

Κλείνοντας λέτε με στόμφο ότι θα συνεχίσετε να διεκδικείτε έργα και δράσεις για το καλό μας. Ποτέ δεν απαντήσατε τι έγινε μ’ εκείνη την περιβόητη Σχολή Φυσικών Καταστροφών που διεκδικείτε εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο. Μάλιστα είχατε και συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας. Τι γίνεται προχωράει το θέμα;

Υ. Γ. Όσο για την εκτίμησή σας για το είδος της μειοψηφίας που είμαστε (χειρότερη όπως λέτε ή χείριστη), μας είναι αδιάφορη.

Εκείνο που μας νοιάζει είναι να είμαστε μειοψηφία χρήσιμη για τους δημότες.

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”




Total
0
Shares
Previous Article
gavras ask

Έτοιμος για τον Φίλιππο Βέροιας ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας

Next Article
rapid_tests: Το πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Rapid tests: Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία σήμερα Παρασκευή 5/11