Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Ερήμην των δημοτών

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Ερήμην των δημοτών

Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως ο Δήμαρχος Καρδίτσας λειτουργεί λες και ο Δήμος είναι τσιφλίκι του. Όχι μόνο ο Δήμος, αλλά ότι υπάρχει στα όριά του, ακόμα και οι επιχειρήσεις των δημοτών.

Η κάθε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, γίνεται όχι μόνο ερήμην των δημοτών, αλλά χωρίς να λαμβάνεται καν υπόψιν η θέση, ακόμα και των άμεσα ενδιαφερομένων. Τρανό παράδειγμα είναι τα όσα συμβαίνουν στην οδό Χαρίτου. Η επιχειρούμενη ανάπλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκίνησε χωρίς πρώτα να έχει συζητηθεί το θέμα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Ως εδώ μπορεί κανείς να αντιτείνει πως αφού πρόκειται για το κοινό καλό της πόλης δεν ήταν απαραίτητη μια τέτοια ενέργεια. Τώρα όμως που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έγιναν άμεσα θιγόμενοι τι γίνεται;

Οι συνεχείς παρατάσεις για την εκτέλεση των εργασιών δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις της συγκεκριμένης οδού. Δεν θα έπρεπε εξαρχής ο Δήμαρχος να συζητήσει με αυτούς τους ανθρώπους, να εκθέσει τα οφέλη της παρέμβασης και να εξασφαλίσει τη συγκατάβασή τους σε τυχόν καθυστερήσεις; Έπρεπε, γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κάθε μέρα χάνουν λεφτά και αυτά τα λεφτά δεν τα πληρώνει ο Δήμαρχος. Καμία συνεννόηση, καμία διάθεση συνεργασίας.

Η ίδια τακτική και στη σχεδιαζόμενη κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο στη θητεία του κ. Τσιάκου. Τίποτα δεν ξέρουν οι επιχειρήσεις για το πότε θα γίνει, πως θα γίνει, πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες, οι καθυστερήσεις (γιατί υπάρχει μια προϊστορία της τωρινής Δημοτικής Αρχής με τις καθυστερήσεις που έχει γίνει εμμονή). Καμία συνεννόηση, απλώς με σχεδόν αυταρχικό τρόπο ανακοινώνονται διάφορες παρεμβάσεις.

Τα ίδια έκανε και με τον πεζόδρομο, που θα ξαναχρειαστεί παρέμβαση γιατί δεν υπάρχει σωστή υποδομή και σπάνε οι πλάκες. Τα ίδια έγιναν και με την Κεντρική πλατεία που την ξεκίνησε παραμονές Χριστουγέννων καταφέρνοντας έτσι να διώξει τους ελάχιστους επισκέπτες της πόλης και τώρα είναι γεμάτη κακοτεχνίες.

Πρόσφατα προέκυψε και σε άλλο τομέα η ίδια τακτική. Ένα ωραίο πρωί ο κ. Τσιάκος εξέδωσε τελεσίγραφο προς τις καφετέριες αυτή τη φορά για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, αφού σε πολλές περιπτώσεις η κατάληψη του χώρου ξεπέρασε τα εσκαμμένα.

Ο ίδιος πριν ένα μήνα άφηνε με νόημα να εννοηθεί πως δεν θα ασχοληθεί με το θέμα γιατί έρχονται εκλογές. Και οι δύο απαράδεκτες τακτικές φανερώνουν το ποιον του. Φανερώνουν επίσης πως δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεννόησης.

Εμείς σαν συνδυασμός έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι επαγγελματίες της Καρδίτσας προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που προκάλεσε η πανδημία και η πλημμύρα, που είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του κ. Τσιάκου. Έχουν δεχθεί διπλό χτύπημα δηλαδή και πρέπει να τύχουν της στήριξης της Πολιτείας και της Δημοτικής Αρχής. Είναι ένα σημαντικό τμήμα της τοπικής οικονομίας και οφείλει ο Δήμος να είναι στο πλευρό τους.

Σε ότι αφορά τη νομιμότητα, δεν θα υπήρχε θέμα αν είχε προηγηθεί ειλικρινής διάλογος και συνεννόηση. Το “κλείσιμο του ματιού” και στη συνέχεια τα πρόστιμα και οι απειλές για Εισαγγελείς κλπ. φανερώνουν τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν. Ο Εισαγγελέας έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά πράγματα. Με τις προμήθειες προς τους πληγέντες, με τις αναθέσεις, με τον Ιανό που εκτός από τις καταστροφές είχαμε και νεκρούς. Ας μην του φορτώσουμε και τις καρέκλες των καφετεριών.

Επιστρέφω με ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα, απαξίωσης, ασυνεννοησίας και γιατί όχι αυταρχικής συμπεριφοράς του Δημάρχου.

Στις παρυφές της πόλης υπάρχει επιχείρηση που είναι στους top ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας. Είναι σήμα κατατεθέν και αποτελεί “κράχτη” για προσέλκυση τουριστών στην πόλη.

Η πρόσβαση προς αυτή επλήγη αποδεδειγμένα από τον Ιανό. Πότε συζητήσατε μ’ αυτή την επιχείρηση; Πότε αποκαταστάθηκαν οι ζημιές της πλημμύρας; Ποτέ δεν έγινε τίποτα γιατί ο ιδιοκτήτης δεν πήγε να παρακαλέσει το Δήμαρχο. Δεν έχω σχέση με τον ιδιοκτήτη κι ούτε προβλέπεται να έχω. Δεν ξέρω αν διάκειται φιλικά ή εχθρικά απέναντί μου, ξέρω όμως ότι η επιχείρησή του είναι σημείο αναφοράς για την Καρδίτσα και ως τέτοιο μπορεί να δώσει ώθηση σε πολλά που έχουμε ανάγκη για να πάμε μπροστά. Γι’ αυτό αναφέρω το παράδειγμά του. Μακάρι η Δημοτική Αρχή να είχε προχωρήσει σε έξυπνες παρεμβάσεις, ώστε να κρατήσουμε τον κόσμο που επισκέπτεται τη συγκεκριμένη επιχείρηση και να μη πάει για διανυκτέρευση στα Τρίκαλα. Ζητάω πολλά από τη στιγμή που ο Δήμαρχος “σαμποτάρει” τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν δεκάδες και δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της θητείας του κ. Τσιάκου. Βλέπετε λειτουργεί με βάση το πολιτικό του όφελος, αλλά και σ’ αυτό λάθη κάνει, αφού η προχειρότητα του τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή, με κάθε επαγγελματικό ή επιχειρηματικό κλάδο, με κάθε δημότη. Από την πρώτη μέρα της θητείας του εκείνο που καταφέρνει είναι να ζημιώνει το Δήμο και τώρα, τρία χρόνια μετά, αυτή η καθοδική πορεία στην οποία μας οδηγεί, τείνει να επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές.

Ας ελπίσουμε από αυτά που θα κληρονομήσει η επόμενη Δημοτική Αρχή, ένα μέρος τουλάχιστον να μπορεί να είναι αναστρέψιμο.

Υ.Γ. Προτείνω στον κ. Τσιάκο να πάει ένα μήνα διακοπές. Αν το κάνει, για ένα μήνα η Καρδίτσα θα πάψει να καταστρέφεται.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ηλίας Μουρτογιάννης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ηλίας Μουρτογιάννης

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Τα αποτελέσματα των rapid tests στη Θεσσαλία την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Related Posts