Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Δηλώστε αδυναμία και φύγετε!

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Δηλώστε αδυναμία και φύγετε!

Αυτό πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή, γιατί είναι η μόνη κίνηση που της απομένει προκειμένου να δείξει ότι νοιάζεται έστω και στο ελάχιστο για το Δήμο, τις περιουσίες και την ασφάλεια των δημοτών. Να δηλώσει αδυναμία να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να φύγει, μπας και σωθεί, ότι μπορεί να σωθεί, από τα αδιέξοδα στα οποία μας έχουν οδηγήσει.

Λίγες ώρες δυνατής βροχής ήταν αρκετές να ξαναδείξουν τη γύμνια τους. Δεν θα αναφερθώ στα όσα τραγικά συνέβησαν σε Άγιο Θεόδωρο, Σταυρό, Πρόδρομο, Μυρίνη, Γεωργικό κλπ. Δεν θ’ αναφερθώ στο γεγονός ότι απείχαμε απ’ τη μεγάλη καταστροφή μόλις ελάχιστα εκατοστά. Τόσο έλειψε να πλημμυρίσουμε ξανά. Δεν θ’ αναφερθώ στις εικόνες νέας καταστροφής στο Παλέρμο, ούτε στα “καθαρισμένα” φρεάτια που υπερχείλιζαν. Δεν θ’ αναφερθώ καν στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες, οι οποίοι στην πρώτη σταγόνα βροχής πετάγονται να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους.

Όλα αυτά τέτοιες στιγμές είναι περιττά. Σημασία έχει που σταθήκαμε για άλλη μια φορά τυχεροί, όπως έγινε και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Για δύο λόγους σταθήκαμε τυχεροί αυτή τη φορά:

Πρώτον γιατί στα ορεινά (ευτυχώς) αντί για βροχή είχε χιόνι και δεύτερον η βροχή έκοψε την κατάλληλη στιγμή. Στο παρά πέντε.

Επειδή όμως δεν μπορούμε κάθε φορά να στηρίζουμε τις ελπίδες μας στην τύχη, πρέπει να είμαστε προνοητικοί. “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” έλεγαν οι αρχαίοι, αλλά εδώ στην Καρδίτσα φαίνεται ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα.

Χάριν της προνοητικότητας λοιπόν, θ’ αναφερθώ στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά, τα χρήματα που μετά τον Ιανό δόθηκαν στην Καρδίτσα για να αποκατασταθούν ζημιές και να βελτιωθούν οι υποδομές προκειμένου, όχι μόνο να μην ξαναζήσουμε Ιανούς, αλλά να μην λαχταρνάμε με την πρώτη ψιχάλα. Αν αυτά τα χρήματα αξιοποιούνταν για το σκοπό που δόθηκαν, θα έπαυε και ως δικαιολογία η φράση “ήταν έντονο το φαινόμενο” που ακούγεται συχνά τελευταία. Για την αντιμετώπιση έντονων φαινομένων δόθηκαν αυτά τα λεφτά, όχι για ασφαλτόστρωση! Και τέτοια έντονα φαινόμενα σαν το πρόσφατο δεν θα μας ανησυχούσαν, αφού θα είχαμε προνοήσει.

Καλώς δόθηκαν στην Καρδίτσα αυτά τα λεφτά, κακώς δόθηκαν στο Δήμαρχο να τα διαχειριστεί. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι εκείνος, σκεπτόμενος πολιτικάντικα, άλλαξε το αντικείμενο και το σκοπό αυτών των χρημάτων. Αντί να θωρακίσει την πόλη και τα χωριά που κινδυνεύουν περισσότερο, θέλει να τα χρησιμοποιήσει λίγο καιρό πριν τις εκλογές για να ρίξει πίσσα στην πόλη, ώστε να πει ότι έκανε έργο. Αυτό δεν είναι απλώς έλλειψη προνοητικότητας, αλλά σκόπιμη… (αφήνω σε σας το χαρακτηρισμό).

Όπως και να χαρακτηρίζετε μια τέτοια κίνηση δεν αναιρεί τους κινδύνους που υποκρύπτει για την ασφάλεια όλων μας. Μια τέτοια πράξη δεν μπορεί να είναι απλώς προϊόν ανικανότητας, όσο ανίκανος και να είναι κάποιος. Ειλικρινά δεν ξέρω πως να τη χαρακτηρίσω. Και το άκρον άωτον του θράσους είναι το γεγονός ότι στις έντονες αντιδράσεις μου για την αλλαγή του σκοπού για τον οποίο δόθηκαν τα 2,5 εκ. κατηγορήθηκα ότι… δεν θέλω να γίνουν έργα!

Για άλλη μια φορά τη γλυτώσαμε. Μακάρι να τη γλυτώνουμε πάντα, αλλά πρέπει να φροντίσουμε κι εμείς γι αυτό, με πρώτη κίνηση την κατεύθυνση των 2,5 εκατομμυρίων στο σκοπό για τον οποίο δόθηκαν. Σε έργα θωράκισης. Ας κάνει επιτέλους μια φορά το σωστό ο Δήμαρχος. Ας αντιληφθεί επιτέλους την ευθύνη των όσων ανέλαβε. Αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει, ας δηλώσει αδυναμία να ανταπεξέλθει και ας παραιτηθεί. Δεν θα τον κατηγορήσει κανείς αφού με την παραίτησή του μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Καρδίτσα.

Υ.Γ. Δεν είναι κακό να δεχθεί κάποιος ότι αδυνατεί να τα καταφέρει, αντιθέτως δηλώνει αυτογνωσία. Εξάλλου η συγκεκριμένη περίπτωση ανικανότητας είναι κοινό μυστικό στην Καρδίτσα.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ξανά στο ίδιο τραγικό έργο θεατές, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας

Next Article
Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 - Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - Επιμελητήριο Καρδίτσας: Ημερίδα για την δημόσια εκτέλεση μουσικής από τις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης - Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 - Επιμελητήριο Καρδίτσας: Άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Ν. Καρδίτσας που επλήγησαν από τον «ΝΤΑΝΙΕΛ» - Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από πλημμύρες - Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην 87η Δ.Ε.Θ. - Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Επαναληπτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Ειδική εκδήλωση με θέμα την Πάταξη της Παραοικονομίας και του Παρεμπορίου και την προστασία των στεγασμένων επιχειρήσεων - Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Κατάθεση αίτησης στην Πολεοδομία για το ΣΧΟΟΑΠ του τ. Δήμου Κάμπου

Related Posts