Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Ατελείωτες εκκρεμότητες

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Ατελείωτες εκκρεμότητες

Βρισκόμαστε απέναντι σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, που γίνονται ακόμα δυσκολότερες για την τοπική οικονομία, αφού η Καρδίτσα την τελευταία διετία υφίσταται τα πάνδεινα. Από πλημμύρες μέχρι άδικα lockdown. Από καθυστερήσεις στις καταβολές αποζημιώσεων μέχρι τη μη καταβολή τους σε πολλές περιπτώσεις. Η εστίαση πνέει τα λοίσθια και όπως όλα δείχνουν έρχεται η σειρά των επαγγελματιών και εμπόρων. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, στην οποία υπάρχει ένας Δήμαρχος, αδρανής, ένας Δήμαρχος απαθής, ένας Δήμαρχος που επιδεικτικά αδιαφορεί για τους δημότες και τα προβλήματά τους.

Στην πλημμύρα, παρόλο που ήταν ο κύριος υπεύθυνος, ένιψε τας χείρας του και εξαφανίστηκε. Και όταν η Καρδίτσα προσπαθεί ακόμα να ορθοποδήσει, εκείνος βλέπει ευκαιρίες αναθέσεων.

Τόσο επικίνδυνος. Στο θέμα της πανδημίας, τα ίδια και χειρότερα. Ακόμα και σήμερα που αποπειράθηκε διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ακόμα και τώρα που θύμα αυτού του διαχωρισμού είναι η τοπική οικονομία, εκείνος είναι απών. Τόσο επικίνδυνος. Ούτε μια λέξη δε βρήκε να πει τόσο ο ίδιος, όσο και η παρέα του. Τόσο τραγικοί όλοι τους.

Δεν ζητήσαμε ποτέ να πάρει θέση για το θέμα του εμβολιασμού, γιατί είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Ζητήσαμε όμως να πάρει θέση για το θέμα της ατομικής ευθύνης, ζητήσαμε να πάρει θέση σε ότι αφορά τις συνέπειες των λαθών της Πολιτείας. Πολλά ζητάμε απ’ ότι φαίνεται.

Ο ίδιος τελευταία αρκέστηκε σε επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης με γενικότητες. Σε ότι μας αφορούσε του απαντήσαμε. Σήμερα του υπενθυμίζουμε ορισμένες από το πλήθος των εκκρεμοτήτων που παραμένουν ανοιχτές.

Α) Εμείς τον πήγαμε δικαστικώς για την πλημμύρα που έφερε στην Καρδίτσα και είναι υπεύθυνος και υπόλογος από την αδράνειά του τόσα χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης, αδράνεια που τη συνεχίζει  ως Δήμαρχος.

Β) Τον ξεσκεπάσαμε για τις προμήθειες τον καιρό του Ιανού και περιμένουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που εκκρεμούν.

Γ) Τον πήγαμε δικαστικώς για τα 2,5 εκατομμύρια που αντί να κάνει αποκαταστάσεις στις πληγείσες υποδομές τα χρησιμοποιεί για άλλο σκοπό. Κι αυτό εκκρεμεί.

Δ) Να είναι σίγουρος ότι θα οδηγηθεί δικαστικώς και για άλλα θέματα, διότι ζητήσαμε να ενημερώσει τους δημότες στα εξής:

Ποιοι πήραν τις δέκα εργολαβίες μετά τον Ιανό, ποια τμήματα έφτιαξαν, βάσει ποιων αναθέσεων, ποιος παρέλαβε τα έργα, καθώς και τα καταστατικά των εταιρειών που ανέλαβαν τα έργα.

Θα οδηγηθεί δικαστικώς για τη θηλιά που θέλει να βάλει στους Καρδιτσιώτες με το φωτογραφικό διαγωνισμού (που ισοδυναμεί με ανάθεση) στο θέμα του φωτισμού.

Και είμαστε σίγουροι ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές πού θα είναι αντιπολίτευση (αν τολμήσει να θέσει υποψηφιότητα) θα βρεθούν κι άλλα

Υπομονή και έχουμε μεγάλη συνέχεια.

Υ.Γ
Α) Ο Δήμαρχος οφείλει να πληρώσει από την τσέπη του τις 20 χιλιάδες ευρώ που έδωσε στον μελετητή για αυτή την πρόχειρη μελέτη του φωτισμού.

Β) Οφείλει να πληρώσει από την τσέπη του τις 11500 ευρώ, από το πρόστιμο της αδήλωτης και μαύρης εργασίας στο Παυσίλυπο.

Αυτά τα δήθεν λάθη θα πρέπει να τα πληρώσει ο ίδιος προσωπικά, δεν θα τα πληρώσουν οι πολίτες της Καρδίτσας .

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”

Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Κέρδισε τις εντυπώσεις η Θεσσαλία στην Έκθεση Marathon Expo 2021

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Θεσσαλία στην Έκθεση Marathon Expo 2021

Next Article
Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Χειροτονία του Επισκόπου Μαγνησίας Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ Αυστραλίας

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Χειροτονία του Επισκόπου Μαγνησίας Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ Αυστραλίας