Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Αγοραστός: Θα ελεγχθούν και θα βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι ολιγωρήσουν

Κώστας Αγοραστός: «Θα ελεγχθούν και θα βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι ολιγωρήσουν και δε συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για την ομαλή ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ»

Σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες πως σε περίπτωση που το ΕΣΠΑ δεν ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους με τη μέγιστη δυνατή ολοκλήρωση έργων και απορρόφηση χρημάτων, θα κληθούν να απολογηθούν και θα βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι ολιγώρησαν, απέστειλε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για το ΕΣΠΑ υφυπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση, ο κ. Αγοραστός επανέλαβε την ανάγκη εγρήγορσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών, ενώ με αφορμή τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων σ’ αυτή την κομβική περίοδο, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρία από εκείνους που τους αντικαθιστούν καθώς χαμένοι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν έργα θα είναι οι πολίτες και η δημόσια περίθαλψη.

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Με τον κ. Χαρίτση συναντηθήκαμε και συζητήσαμε την πορεία για το κλείσιμο του ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή όλοι οι φορείς υλοποίησης, όλοι οι φορείς πληρωμών, ελέγχου και διαχείρισης προγραμμάτων έργων πρέπει να αλλάξουν ταχύτητα και να τρέξουν πολύ γρήγορα. Θεωρούμε ότι οι στόχοι που βάλαμε είναι εφικτοί. Πρέπει ως το τέλος του χρόνου να πληρωθούν όλα τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτως ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε το ανώτατο δυνατό των χρημάτων από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ταυτόχρονα να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στα έργα και στην πραγματική οικονομία, στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Πρόκειται να ελεγχθούν όλοι όσοι ολιγώρησαν. Πρόκειται να ελεγχθούν και να ζητηθούν εξηγήσεις από εκείνους οι οποίοι στην κρίσιμη αυτή στιγμή δεν συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρα Αντωνίου για να μπορέσουν να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα έργα υγείας, σημαντικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Τα συγκεκριμένα έργα βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. Πρέπει να στείλουν τις συμβασιοποιήσεις, να δώσουμε εγκρίσεις και να δώσουμε γρήγορα τις προκαταβολές στα έργα. Επειδή έχουμε όλες αυτές τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, οφείλουν εκείνοι που τους αντικαθιστούν, να τρέξουν πάρα πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρία. Διαφορετικά θα είναι όλοι τους – όπως έχω πει εδώ και πάρα πολύ καιρό – υπεύθυνοι για τυχόν αστοχίες στην προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και πρέπει να απολογηθούν στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται πληρώνοντας σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν τις θεραπείες τους. Δε θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω γιατί δε μου αρέσει η σεναριολογία. Ακούγονται όμως πολλά σενάρια ως προς τις χρονικές στιγμές οι οποίες καθορίζουν την αποτελεσματικότητα στη δυνατότητα της προμήθειας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία.»
Total
0
Shares
Previous Article

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Αγοραστού - Καλογιάννη

Next Article

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Related Posts