Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Αγοραστός: Ανάγκη νέου παραγωγικού μοντέλου για να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης

Επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Την ανάγκη ειλικρινούς συνεργασίας και βημάτων οικοδόμησης εμπιστοσύνης από πλευράς κυβέρνησης ώστε να γίνει η απαραίτητη δημιουργική και παραγωγική ανατροπή στην πραγματική οικονομία της χώρας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Ήρθε ο καιρός για δημιουργική ανατροπή και ήρθε ο καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται ειλικρινής συνεργασία απ’ όλες τις πλευρές και βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από πλευράς κυβέρνησης.

Ας κάνουν το πρώτο και αναγκαίο βήμα, να μας δώσουν όλους εκείνους τους πόρους που δικαιούμαστε ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Διαχρονικά οι πόροι από τότε που θεσμοθετήθηκαν οι αιρετές Περιφέρειες έχουν μειωθεί. Δεν παίρνουμε ούτε καν τους προβλεπόμενους από το νόμο, παρόλα αυτά βρισκόμαστε σε μία σωστή διαδικασία και ανταποκρινόμαστε στις νέες αρμοδιότητες που μας έρχονται διαρκώς χωρίς να συνοδεύονται από τους αντίστοιχους τους απαιτούμενους πόρους” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός.

Μιλώντας για την παρούσα κατάσταση στην οικονομία, τόνισε πως “ξέρουμε την σκληρή πραγματικότητα η οποία επιτάσσει σκληρή δουλειά, μεγάλη εθνική προσπάθεια και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ώστε να υπάρξει παραγωγή εθνικού πλούτου και να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης. Το παλιό μοντέλο πνέει τα λοίσθια. Είναι μονόδρομος πλέον η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται στο τρίπτυχο της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και μείωσης του κόστους των παραγωγικών συντελεστών”.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, επεσήμανε ότι μπορεί να είναι καλές αλλά θα πρέπει να βγάζουν και ένα αποτέλεσμα και συμπλήρωσε ότι τα χρήματα που πάνε στην Αυτοδιοίκηση στην ουσία πάνε στην κοινωνία.

Σχολιάζοντας τη σχέση Περιφερειών – Δήμων, τόνισε πως “συνεργαζόμαστε με τους δήμους και το πράττουμε σε υψηλό επίπεδο καθώς είναι φορείς πολλών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Χρειάζεται όμως να ανέβουμε επίπεδο σ’ αυτή τη συνεργασία με μεγαλύτερη ταχύτητα, διαχειριστική επάρκεια και διοικητική ικανότητα. Πρέπει να εγκαταλείψουμε το παλαιό μοντέλο παραγωγής μετάθεσης ευθυνών”.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών υποστήριξε ότι “οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά προς όφελος των συνανθρώπων μας. Επιδιώκοντας το κοινό όφελος, όποτε χρειάζεται συνεργαζόμαστε με την εκάστοτε κυβέρνηση και όποτε επιβάλλεται βρισκόμαστε απέναντί της”.




Total
0
Shares
Previous Article

Ανοιχτή συζήτηση - διαβούλευση για την κλιματική αλλαγή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στο Βόλο