Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την 52η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

karaiskakeia

 

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την 52η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει, από 24 έως 30 Ιουνίου, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Τα Καραϊσκάκεια γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τη δύναμη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Καλεσμένες χώρες είναι η Κύπρος (με τον  Πολιτιστικό Όμιλο Νόστος Πισσουρίου), η Ινδία (με το συγκρότημα «Shivam»), η Ιταλία (με το συγκρότημα «Quartiere Villanova Di Caglieri») και η Ρουμανία (με το συγκρότημα «Somes Crown»).

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν: ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας, το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου Κρήτης, η Χορευτική Ομάδα Δήμου Σκύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας Λέσβου «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ», ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας Ν. Πέλλας, ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός Σύλλογος Ξάνθης «Η ΘΡΑΚΗ» και το Χορευτικό συγκρότημα «Διαμαντής Παλαιολόγος» Σκοπέλου.

Το δικό τους χρώμα θα δώσουν και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζοντας είτε θρησκευτικά δρώμενα και τελετουργίες, που είναι η θεματική της φετινής διοργάνωσης, είτε χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τριανταπέντε συνολικά χορευτικά συγκροτήματα και πάνω από 1.000 χορευτές θα εμφανιστούν στη σκηνή των Καραϊσκακείων, μπροστά από τον επιβλητικό ανδριάντα του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ενώ παραστάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά και σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Καρδιτσιώτη, και όχι μόνο, να συμμετάσχει ενεργά στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει επίσης ένα ποικίλο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, όπως ο Καραϊσκάκειος Δρόμος με οργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης»  και οι Σκοπευτικοί Αγώνες με οργανωτή τον Αθλητικό-Σκοπευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η Άρτεμις».

Επί μια εβδομάδα, ο Νομός Καρδίτσας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους και της δυναμικής του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως για άλλη μια φορά θα υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου, παραγωγός λεβάντας.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΠΟΡΤ: Μια μεγάλη διάσχιση των Αγράφων

ΣΠΟΡΤ: Μια μεγάλη διάσχιση των Αγράφων

Next Article
paidiko tournoua floga

4ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου:«Τα παιδιά παίζουν για τα παιδιά »