Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Καρναβάλι Σοφάδων

 

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού που για μια ακόμη χρονιά υπόσχεται πλούσιο θέαμα και μαγνητίζει το κοινό.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου Φεβρουαρίου και  Ώρα: 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Παραδοσιακό γλέντι στην Κεντρική πλατεία των Σοφάδων.

Την Κυριακή είναι η μεγάλη στιγμή του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού με την μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση και την συμμετοχή αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων.

Το γλέντι του Σαββάτου

Το γλέντι του Σαββάτου αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου εορτασμού. Συνοδεύουν με την ορχήστρα τους εξαιρετικοί μουσικοί που μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παίζουν για όλο τον κόσμο.

Το μπλουγούρι

Σημείο αναφοράς, ωστόσο, της συγκεκριμένης βραδιάς αποτελεί το καλομαγειρεμένο «μπλουγούρι με πρόβειο», το οποίο από το πρωί της ίδιας μέρας έχουν επιμεληθεί με ιδιαίτερο μεράκι και φροντίδα οι καλύτεροι μάγειρες της περιοχής. Το κρασί άφθονο σερβίρεται κι αυτό δωρεάν σε όλους!

Ετσι το Σαββατόβραδο, προσφέρεται γι αυτούς που θέλουν να γευτούν την τοπική γιορτινή συνταγή και να γλεντήσουν με την ψυχή τους!

Αποκριάτικη Παρέλαση (Κυριακή 18  Φεβρουαρίου Ώρα: 5.30 μ.μ. Σοφάδες)

Εντυπωσιακή για μια ακόμη χρονιά αναμένεται η φετινή παρουσία αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στην Αποκριάτικη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής, με τη συμμετοχή όπως προαναφέραμε βραζιλιάνικου γκρουπ!!!

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για την πιο ξεχωριστή στιγμή του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού, που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ντόπιους και επισκέπτες και θα εκτοξεύσει το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη, μεταμορφώνοντας την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ακολουθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθη και ο τέταρτος δράστης της ληστείας στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας

Next Article

Παραίτηση του Στεφ. Μητροπάνου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Καππά

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”