Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κορωνοϊός: Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από το Αιγινήτειο

nosokomeio 2

Με τις εξελίξεις λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών.

Εκτός της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης, θα υπάρχουν επίσης ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την αντιμετώπιση του ψυχολογικού αβοήθητου.

Τόσο η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας όσο και οι ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) θέλουν να προσφέρουν ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας

Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας

  • Δευτέρα έως Παρασκευή στο 210 7297 957 από 10.00 π.μ. έως 04.00 μ.μ.*
  • Σάββατο και Κυριακή στο 210 7289 240 από 10.00 π.μ. έως 04.00 μ.μ.*

*Με προοπτική επέκτασης του ωραρίου ανάλογο με τις προβαλλόμενες ανάγκες

Την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας συντονίζουν η καθηγήτρια Ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Μαρίνα Οικονόμου και ο καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών Γιάννης Ζέρβας.

Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης

Οι παρακάτω Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο από 9 π.μ. έως 7 μ.μ.**

Ειδικότερα μπορείτε να καλέσετε μέσα από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Skype τις παρακάτω Γραμμές Βοήθειας:

• Γραμμή Βοήθειας 1: Aiginitio1 (Skype account)
• Γραμμή Βοήθειας 2: Aiginitio2 (Skype account)
• Γραμμή Βοήθειας 3: Aiginitio3 (Skype account)
• Γραμμή Βοήθειας 4: Aiginitio4 (Skype account)
• Γραμμή Βοήθειας 5: Aiginitio5 (Skype account)

**Με προοπτική επέκτασης του ωραρίου ανάλογα με τις προβαλλόμενες ανάγκες

Αν δεν έχετε λογαριασμό skype μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν κάνοντας κλικ στην παρακάτω διεύθυνση https://www.skype.com/el/ και επιλέγοντας στο παράθυρο πάνω δεξιά «Συνδεθείτε» και στη συνέχεια «Είστε νέοι στο Skype; Εγγραφή»

Τις γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής ψυχίατρος δρ. Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτιδα ψυχολόγος δρ. Θεοδώρα Σκαλή.

Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ NEWS

CNN Greece




Total
0
Shares
Previous Article
epidoma

Κορωνοϊός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ

Next Article
Dasarxeio Mouzakiou Mouzakinews slide

Το Δασαρχείο Μουζακίου αναστέλλει μέχρι νεοτέρας την αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση πολιτών στην υπηρεσία