Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κορονοϊός: Με νέα απόφαση ειδική άδεια σε νέες ευπαθείς ομάδες εργαζομένων

menoume spiti

 

Την επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς και αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από τον κορονοϊό COVID-19 προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας.

Η απόφαση αυτή για την επέκταση της ειδικής άδειας λήφθηκε από την κυβέρνηση λόγω της επιτακτικής ανάγκης λήψης μέτρων με σκοπό την προστασία της υγείας των υπαλλήλων του Δημοσίου, που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου εικοστού πέμπτου της από 14.3.2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και αποφυγής και περιορισμού της διάδοσής του.

Σύμφωνα με την απόφαση αποφασίζεται η επέκταση της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19:

– Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.

– Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.

– Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.

– Καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

πηγή: dikaiologitika




Total
0
Shares
Previous Article
gpad Thessaly aolimansi slide

Απολύμανση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιακών Οχημάτων της ΓΠΑΔ Θεσσαλίας

Next Article
oaed logo slide

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…