Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοπή Βασιλόπιτας του Τρικαλινού Συλλόγου Νυρεμβέργης

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Τρικαλινών Νυρεμβέργης – Φύρτης και Φίλων πραγματοποίησε μια κοινή τηλεδιάσκεψη
Κοπή Βασιλόπιτας του Τρικαλινού Συλλόγου Νυρεμβέργης

Κοπή Βασιλόπιτας του Τρικαλινού Συλλόγου Νυρεμβέργης

Τυχερή η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας 

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Τρικαλινών Νυρεμβέργης – Φύρτης και Φίλων πραγματοποίησε μια κοινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου καθώς και του προέδρου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντή Γκίκα, όπου προσκαλέστηκαν και οι Δήμαρχοι των Δήμων Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η ανταλλαγή ευχών για το 2021, η ηλεκτρονική κοπή της ετήσιας Βασιλόπιτας και η συζήτηση για την καλύτερη σύσφιξη των σχέσεων!

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 16:00 – 17:30 Ελλάδος με την διαδικτυακή πλατφόρμα zoom.

Τη συζήτηση ξεκίνησε ο Πρόεδρος του Τρικαλινού Συλλόγου κ. Ευθύμιος Κερασοβίτης, ο οποίος τόνισε ότι «Οι σχέσεις των Αποδήμων Τρικαλινών με τη μητέρα Πατρίδα είναι πολύ σημαντικές ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε πολλές και διαφορετικές κρίσεις». Στη συνέχεια χαιρέτησαν και αντάλλαξαν ευχές τα μέλη του Δ.Σ. του Τρικαλινού Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνα Τσιλιλή (Αντιπρόεδρος), κ. Δημήτριος Τάνιος (Ταμίας), κ. Κική Καντζιούρα (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων) και η κ. Αναστασία Κερασοβίτη Πρόεδρος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης).

Στη τηλεδιάσκεψη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας, ο οποίος επισήμανε ότι «η Πανδημία δυσκολεύει τους Συλλόγους, αλλά δεν τους εμποδίζει να συνεχίσουν να προβάλλουν και να διατηρούν ζωντανή τη Θεσσαλική παράδοση μέσω διαδικτυακών δραστηριοτήτων». 

Ο κ. Σπύρος Νικολογιάννης (ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων) συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Δήμου Μετεώρων, ο οποίος μετέφερε τόσο τους θερμούς χαιρετισμούς όσο και τις ευχές για ένα έτος 2021 με Υγεία και Δημιουργία του Δημάρχου Μετεώρων κ. Θεόδωρο Αλέκου. Στη συνέχεια ανέφερε «Σας διαβεβαιώνω ότι η γνωριμία με τους ανθρώπους του συλλόγου σας θα αποτελέσει το εφαλτήριο μιας διαχρονικής σχέσης η οποία, φιλοδοξία μας είναι να συνοδευτεί από εποικοδομητικές συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μετεώρων διαχειρίζεται τις διεθνείς σχέσεις με υψηλό δείκτη εξωστρέφειας αξιολογώντας ως ιδιαίτερα σημαντικό το ρόλο που διαδραματίζουν οι ελληνικοί σύλλογοι του εξωτερικού, ως πρεσβευτές της ελληνικής πραγματικότητας και ιστορίας.

Είναι γνωστό ότι η σχέση του Δήμου Μετεώρων με τη χώρα της Γερμανίας είναι πολυδιάστατη. Στον κλάδο του εμπορίου, πολλές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα εξάγουν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις! Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, στοιχείο που επιβεβαίωσε και το ελληνογερμανικό επιμελητήριο με το οποίο πρόσφατα ως δήμος Μετεώρων, πραγματοποιήσαμε συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη.

Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι η κύρια πηγή εσόδων για το Δήμο Μετεώρων, λόγω του γεωλογικού φαινομένου των Μετεώρων και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτουμε, είναι ο Τουρισμός. Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος Μετεώρων μπορεί να προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στους Γερμανούς, οι οποίοι είναι λάτρεις και υπέρμαχοι των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς τα Μετέωρα προσφέρονται για αναρρίχηση, ποδήλατο, γαστρονομία και περιπατητικό τουρισμό.

Εν κατακλείδι, με ιδιαίτερη χαρά διέκρινα την Αγάπη των Ομογενών μας αλλά και τον θετικό προβληματισμό της νέας γενιάς για τα δρώμενα στην Ελλάδα μας!».

Τέλος έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας από την κ. Κωνσταντίνα Τσιλιλή. Το φλουρί το κέρδισε το «Χορευτικό τμήμα του Τρικαλινού Συλλόγου». Όλοι οι παρόντες ευχήθηκαν στα τυχερά παιδιά καλή πρόοδο, ευτυχία και δημιουργία και αντάλλαξαν ευχές για το 2021!

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά 2021 γεμάτη Υγεία, Ευτυχία και Επιτυχία!

Για το Δ.Σ. του Λαογραφικού Συλλόγου Τρικαλινών

Νυρεμβέργης Φύρτης και Φίλων

Ο Πρόεδρος: Κερασοβίτης Ευθύμιος

Ο Γραμματέας: Διαμαντόπουλος Βασίλειος




Total
0
Shares
Previous Article
Δημήτρης Παπακώστας

Λεοντίτο: Χωρίς οδική πρόσβαση για τέταρτη φορά!.... Τίς πταίει;

Next Article
Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στο ανάχωμα του Ενιπέα στα Ορφανά

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στο ανάχωμα του Ενιπέα στα Ορφανά