Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Λαγκαδίου Ανθηρού “Οι Άγιοι Ανάργυροι”

.

 Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»,όπως κάθε χρόνο έκοψε και φέτος την Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2018 στο Λαγκάδι Ανθηρού και συγκεκριμένα στην ειδικά διαμορφωμένη, για ανάλογες εκδηλώσεις, αίθουσα στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων. Στην εκδήλωση, παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην  περιοχή και οι οποίες δημιουργούν  τα γνωστά προβλήματα, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του συνοικισμού  παραβρέθηκαν και αρκετοί κάτοικοι από το Ανθηρό αλλά και φίλοι του συλλόγου.

Το Δ.Σ. πρόσφερε παραδοσιακό φαγητό, που ετοιμάστηκε από τις  Στέλλα Αζακά, Στέλλα  – Σέμπρου και Παναγιώτα Παπαδήμα και με τη φροντίδα μελών του Συλλόγου, επίσης πρόσφερε  ποτό και αναψυκτικά για όλους του παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο ταμίας του Συλλόγου Κώστας Γραμμένος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο Αργιθέας Γεώργιο Κατσιάνη ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: «Ειλικρινά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ και ευχαριστώ το Δ.Σ. του Συλλόγου για την πρόσκληση. Πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια ο Σύλλογος γιατί είναι από τις ελάχιστες εκδηλώσεις που απέμειναν και γίνονται ανελλιπώς στην Αργιθέα. Αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του και φυσικά γίνεται κατανοητό από όλους μας. Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους.» Στη συνέχεια ο μαχαλιώτης πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου Ηλίας Κλάρας αφού ευχήθηκε καλή χρονιά αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει άμεσα ο σύλλογος Αργιθεατών Μουζακίου. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισε απευθύνοντας σύντομες ευχές στους παρευρισκόμενους και ο δημοτικός σύμβουλος Αργιθέας Βασίλειος Καναβός.

 Κόβοντας την πίτα, την οποία όπως πάντα ευλόγησε ο παρήρ Απόστολος Κλάρας, ο πρόεδρος Νικόλαος Σέμπρος αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης.

Το φλουρί φέτος «έπεσε» στο γιατρό της Αργιθέας κ. Γεώργιο Βατίδη ο οποίος είναι πανταχού παρών στην περιοχή και προσφέρει τις υπηρεσίες του με υψηλό αίσθημα και με μεγάλη προθυμία ως γνήσιος Αργιθεάτης. Το Δ.Σ. του ευχήθηκε «πάντα τυχερός» και  του πρόσφερε συμβολικό δώρο.

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία και παιδιών μελών του Συλλόγου μας που τη χάρηκαν ιδιαίτερα.

Την  εκδήλωση,  χαιρέτησαν τηλεφωνικά αρκετοί Λαγκαδιώτες από διάφορα μέρη της Ελλάδος αφού ήταν δύσκολο να παραβρεθούν όπως επίσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος.

Ήταν μια όμορφη βραδιά που τη χάρηκαν όλοι  και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι Όλοι οι  παρευρισκόμενοι μόνιμοι και ετεροδημότες  κουβέντιασαν και αντάλλαξαν ευχές για  ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ  ΧΡΟΝΙΑ και ευχήθηκαν του χρόνου πάλι να είμαστε όλοι εδώ.

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΟΥ

ΑΝΘΗΡΟΥ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Lagadiwtes Anthirou kopi 2018 5

Lagadiwtes Anthirou kopi 2018 7

Lagadiwtes Anthirou kopi 2018 1

Lagadiwtes Anthirou kopi 2018 2

Lagadiwtes Anthirou kopi 2018 3

Lagadiwtes Anthirou kopi 2018 6

Lagadiwtes Anthirou kopi 2018 4




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτική εκστρατεία στην Καρδίτσα για το τσιγάρο

Next Article

Τεχνόδρομος Χριστουγέννων 2017-2018 - Απονομή Βραβείων

Related Posts