Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

 

Μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από συγχωριανούς και φίλους του Συλλόγου έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας στην καφετέρια του Σάκη Παλάντζα το Σάββατο 1-2-2020.

Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο αιδεσιμότατος πατήρ Νικόλαος Δήμος. Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το έθιμο της κοπής, ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης μετά της συζύγου του, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Πούπης, Σ. Κωτίνας, Γ. Κανιούρας, ο πρόεδρος της Δ.Η.Κ.Ε.Δ.Η.Μ κ. Γ. Γέρμανος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επ. Γκινής, Χρ. Κουτρουμάνος, Γ. Παναγόπουλος, ο Γραμματέας του Δ.Σ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Καραβίδας, οι επικεφαλείς των συνδυασμών – Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παρασκευή Ντούρβα, Ολυμπία Διαμαντοπούλου και Λ. Γιώτης, ο πρόεδρος της Τ. Κοινότητας κ. Γ. Νάσιος, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Ι. Πλακιάς, Μαρία Τσίντζου, Βασιλεία Πάπαρη και ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Μαυρομματίου κ. Φ. Τουραλιάς.

Ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο κ. Ηλίας Γιώτας με δώρα προσφορά από τους Αδελφούς Καλαμπάκα, τον Αθανάσιο Παπουτσή (Γράλιστα Φάρμ) τον Ν. Βλάχο και τον Ηλ. Παπαϊωάννου (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ).

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις κυρίες για τα εδέσματα που παρασκεύασαν και προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τον Φούρνο ΒΑΒΛΕΚΗΣ (Μαυρομμάτι) για την προσφορά της νοστιμότατης πίτας, το Παντοπωλείο ΠΛΑΤΕΙΑ του κ. Δ. Γκινή, τους αδελφούς Καλαμπάκα (Μουζάκι), τον κ. Ηλ. Παπαϊωάννου (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ) Μαυρομμάτι, τον κ. Αθανάσιο παπουτσή (Γράλιστα ΦΑΡΜ) Ελληνόπυργος και τον κ. Ν. Βλάχο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογός μας τίμησε με αναμνηστικά διπλώματα γυναίκες και άντρες για την προσφορά τους στην καταγραφή, διάσωση και διάδοση τοπικών τραγουδιών και εθίμων απονέμοντας συγχρόνως και ένα συλλεκτικό ημερολόγιο στην κόρη του αείμνηστου Κ. Κατσόγιαννου Κατερίνα το οποίο εξέδωσε φέτος ο σύλλογός μας στη μνήμη του μεγάλου αιωροπτεριστή. Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Δ. Γιώτης αναφερόμενος στις άμεσες και μελλοντικές πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου εκτός όλων των άλλων υποχρεώσεων τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός της ένταξης του ιστορικού χωριού μας στις πανελλήνιες εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από το 1821 με την ονομασία ΕΛΛΑΔΑ 2021 ευχόμενος συγχρόνως σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

ΤΟ Δ.Σ.

mavrommati kopi pitas 8

mavrommati kopi pitas 7

mavrommati kopi pitas 6

mavrommati kopi pitas 5

mavrommati kopi pitas 4

mavrommati kopi pitas 3

mavrommati kopi pitas 2

mavrommati kopi pitas 1




Total
0
Shares
Previous Article
antikarkinikh etairia karditsa 2020

4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Next Article
kopi pitas Gelanthi 2020 slide

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Γελάνθης "Ο Άγιος Γεώργιος"