Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοπή πίτας – εκδήλωση τιμής για δημότες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

kopi pitas

Την Κυριακή 12/1/2020 και ώρα 12 το μεσημέρι κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου και είναι ανοιχτή γιορτή για όλους, δημότες και φίλους, ενώ ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί.

Η εκδήλωση είχε ανακοινωθεί από το δήμαρχο κ. Νάνο στο δημοτικό συμβούλιο, πριν τις γιορτές, με ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των παριστάμενων προέδρων των Κοινοτήτων. Ειδικά από τους προέδρους ζητήθηκε να προτείνουν ονόματα δημοτών που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες εθελοντικά για να συμπεριληφθούν στους τιμώμενους.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να έχουν οι εκδηλώσεις ουσιαστικό και όχι εθιμοτυπικό χαρακτήρα, να έχουν το χρώμα της συμμετοχής και να εξελιχθούν σε Γιορτή Κοινοτισμού. Η εκδήλωση εντάσσεται στη φιλοσοφία της άμεσης δημοκρατίας, ανάδειξης της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη λειτουργία του Δήμου. Η πρωτοχρονιάτικη πίτα είναι αφορμή και ευκαιρία να αναδειχθούν αξίες με βαθύτατο κοινωνικό περιεχόμενο, όπως ο Εθελοντισμός και η δημόσια αναγνώριση προσφοράς δημοτών στον Τόπο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρώτο μέρος της εκδήλωση περιλαμβάνει:

Α) Ευχές και ευλογίες της Εκκλησίας με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου

Β Ανακήρυξη του δημότη Κώστα Η. Κάτσιανου ευεργέτη της γενέθλιας κοινότητας Μεσενικόλα

Γ) Αναγνώριση της προσφοράς και βράβευση ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει την Ανάπτυξη και Πρόοδο του Τόπου. Θα βραβευτούν ιερείς που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα όπως ο κ. Β. Νάνος, ο Θ. Τσιούνης και Σ. Γκούμας, καθώς και υπάλληλοι του Δήμου που αποχώρησαν από την ενεργό δράση και υπηρεσία.
Επίσης συμβολικά θα βραβευτεί δημότης που εργάστηκε για μήνες εθελοντικά ολόκληρο το καλοκαίρι.

Στο Β’ μέρος θα γίνει συνοπτική κοινωνική λογοδοσία – απολογισμός 4μήνου 2019, καθώς και ανακοίνωση έργων για το 2020, από το δήμαρχο λίμνης Πλαστήρα. Αναλυτικός κοινωνικός απολογισμός θα γίνει με την συμπλήρωση ενός έτους σε λαϊκές συνελεύσεις στις κοινότητες τον Αύγουστο, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου. Η εκδήλωση θα κλείσει με το μοίρασμα της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παραδοσιακές πίτες Αγράφων, κρασί και τσίπουρο Μεσενικόλα.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
spyroslappas

Σπ. Λάππας: Πού είναι η «ασφάλεια» στις φυλακές;

Επόμενο άρθρο
toyrnoya volley mouzaki

Ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά Βόλει στο Μουζάκι (φωτο)