Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοπή πίτας – εκδήλωση στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Dimarxeio Plastira mouzakinews 860

 

Την Κυριακή 12/1/2020 και ώρα 12 το μεσημέρι θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου και είναι ανοιχτή γιορτή για όλους, δημότες και φίλους, ενώ ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί.

Η εκδήλωση δεν έχει απλά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά είναι γιορτή Κοινοτισμού, καθώς εντάσσεται στην  φιλοσοφία της νέας δημοτικής αρχής για Άμεση Δημοκρατία και ανάδειξη της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη λειτουργία του Δήμου. Η πρωτοχρονιάτικη πίττα είναι αφορμή και ευκαιρία να αναδειχθούν αξίες με βαθύτατο κοινωνικό περιεχόμενο, όπως ο εθελοντισμός και η δημόσια αναγνώριση προσφοράς δημοτών στον Τόπο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Α) Ευχές και ευλογίες της Εκκλησίας με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίττας.

Β) Κοινωνική Λογοδοσία – Απολογισμό 4μήνου 2019, καθώς και ανακοίνωση έργων για το 2020,  από το δήμαρχο λίμνης Πλαστήρα.

Γ) Ανακήρυξη Ευεργέτη Κοινότητας Μεσενικόλα Δήμου λίμνης Πλαστήρα.

Δ) Αναγνώριση της προσφοράς και βράβευση ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει την Ανάπτυξη και Πρόοδο του Τόπου. Θα βραβευτούν ιερείς και υπάλληλοι του Δήμου που αποχώρησαν από την ενεργό δράση και υπηρεσία, καθώς και δημότες που εργάστηκαν εθελοντικά για τις κοινότητές τους.

Η εκδήλωση θα κλείσει με το μοίρασμα της πρωτοχρονιάτικης πίττας, παραδοσιακά εδέσματα, κρασί και τσίπουρο Μεσενικόλα.




Total
0
Shares
Previous Article
Οι δέκα κυκλικοί κόμβοι που αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην Π.Ε. Τρικάλων

Οι δέκα κυκλικοί κόμβοι που αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην Π.Ε. Τρικάλων

Next Article
epidoma paidiou

Αλλαγές στο Επίδομα Ενοικίου Στέγασης και στην ημερομηνία πληρωμής

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…