Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινοβουλευτική Αναφορά τα αιτήματα του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων

Αναφορά, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης, με υπόμνημα που περιείχε τα αιτήματα και τις προτάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το έγγραφο ανέφερε θέματα που αφορούν την εκτροφή και τον εμπλουτισμό της πεδινής πέρδικας στην περιοχή, τις ζώνες εκπαίδευσης σκύλων, την διεξαγωγή αγώνων εντός της ΕΚΠ ΚΟΖΙΑΚΑ και πολλά άλλα που αναγράφονται αναλυτικά στο υπόμνημα.

Το συγκεκριμένο μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αποτελεί έναν από τους αμεσότερους τρόπους επικοινωνίας των πολιτών με την Κυβέρνηση, καθώς οι πολίτες μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα και αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα με το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένουμε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό το αργότερο εντός 25 ημερών.

Η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: «Αιτήματα και προτάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων για το νομό και το κυνήγι.»
Ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης καταθέτει αναφορά την επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων στην οποία κατατίθενται αναλυτικά τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2016
Ο καταθέτων Βουλευτής
Χρήστος Σιμορέλης

Το υπόμνημα:

Αιτήματα και προτάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων για το νομό και το κυνήγι.

Εκτροφή και εμπλουτισμός της πεδινής πέρδικας στην περιοχή των διοικητικών ορίων του Συλλόγου μας.

Στην περιοχή μας παλαιότερα υπήρχε μεγάλος αριθμός πεδινής πέρδικας και λόγω της εντατικής καλλιέργειας των αγροτεμαχίων μειώθηκε ο αριθμός τους, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μικρός αριθμός διάσπαρτος στην πεδινή και ημιορεινή έκταση. Τα έτη 2011-2012-2013 απελευθερώθηκαν από τον Σύλλογό μας μετά από σχετική μελέτη εγκεκριμένη από τις αρμόδιες αρχές 1.500 άτομα πεδινής πέρδικας με θετικά αποτελέσματα.

Με το αριθ. 269/4-12-2015 έγγραφό μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Γεν. Δ/νση Δασών και σύμφωνα με την αριθ. 15/30-11-2015 απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ζητούμε όπως επιτραπεί η απελευθέρωσή της με την εγκατάσταση εκτροφείου πεδινής πέρδικας από τον Σύλλογο, καθώς επίσης δια των νομίμων ιδιωτικών εκτροφείων και την ζώγριση ούτως ώστε να επανέλθει στην πρωτέρα κατάσταση αφού σήμερα οι συνθήκες ευνοούν προς αυτό διότι πολλές εκτάσεις ημιορεινές αλλά και πεδινές δεν καλλιεργούνται.

Ζώνες εκπαίδευσης σκύλων με απαγόρευση κυνηγίου.

Μετά από απαίτηση κυνοφιλικών ομίλων αλλά και σχεδόν το σύνολο των κυνηγών της περιοχής μας για δημιουργία ζωνών εκπαίδευσης, αφού πολλοί από αυτούς είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχουν ζώνες με ικανοποιητικό αριθμό θηραμάτων για την εκπαίδευση των σκύλων τους. Πολλά από τα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και του κυνοφιλικού ομίλου συμμετέχουν με τους σκύλους σε αγώνες τοπικούς, πανελλήνιους αλλά και σε πανευρωπαϊκούς και μερικοί από αυτούς συμμετέχουν στην εθνική ομάδα.

Η δημιουργία των ζωνών αυτών είναι για την παραμονή των κυνηγών στην περιοχή μας προς εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Παρακαλούμε να επιτραπεί η δημιουργία ζωνών εκπαίδευσης σκύλων (δεικτών και ιχνηλατών) με απαγόρευση κυνηγίου, αφού πρώτα γίνει εμπλουτισμός με θηράματα.

Διεξαγωγή αγώνων εντός της ΕΚΠ ΚΟΖΙΑΚΑ.

Μετά από απαίτηση πολλών κυνηγετικών και κυνοφιλικών ομίλων για την διεξαγωγή αγώνων κυνηγετικών ικανοτήτων για σκύλους (δείκτες και ιχνηλάτες) εντός της ΕΚΠ ΚΟΖΙΑΚΑ για φτερωτά και τριχωτά θηράματα σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012.

Με το αριθ. 2755/90438/21-5-2015 έγγραφο του Δασαρχείου Τρικάλων συναινεί στην διενέργεια των ανωτέρω αγώνων σε περίοδο που δεν βλάπτει την ανάπτυξη των θηραμάτων.

Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Κόζιακα.

Αναβάθμιση λειτουργίας της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Κόζιακα (Ε.Κ.Π.Κ.), με την κατασκευή έργων υποδομής, εμπλουτισμός θηραμάτων καθώς και για εκπαίδευση σκύλων εντός της περιοχής με την πληρωμή σχετικού χαμηλού αντιτίμου.

Η αναβάθμιση της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Κόζιακα (Ε.Κ.Π.Κ.) η οποία σήμερα υπολειτουργεί θα προσελκύσει πολλούς επισκέπτες στην περιοχή μας με τουριστικά και οικονομικά οφέλη.

Ίδρυση σκοπευτηρίου.

Ίδρυση σκοπευτηρίου σύγχρονων προδιαγραφών για χρήση του Στρατού, της Αστυνομίας, των κυνηγών και σκοπευτικών ομίλων για την διεξαγωγή σκοπευτικών αγώνων.

Κατάργηση απόφασης για έκτακτη εισφορά.

Να καταργηθεί η απόφαση υπ’ αριθ. 112031/2285/25-8-2014 του Ειδικού Γραμματέα Δασών κ. Γιώργου Αμοργιανιώτη για καταβολή της έκτακτης εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους προς τις Ομοσπονδίες καθότι α) η έκτακτη εισφορά δεν πηγαίνει για φιλοθηραματικούς σκοπούς, β) το κόστος της άδειας κυνηγιού γίνεται δυσβάσταχτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, γ) αποδυναμώνει τις πρωτοβάθμιες κυνηγετικές οργανώσεις για την μη υλοποίηση των καταστατικών τους όπως η ίδρυση εκτροφείων και απελευθερώσεις θηραμάτων, θηροφύλαξη κ.λ.

Από το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος : Καταραχιάς Γεώργιος
Ο Αντιπρόεδρος : Ρουσιαμάνης Χρήστος
Ο Γεν. Γραμματέας : Μηλίτσης Πέτρος
Ο Ταμίας : Σταμάτης Απόστολος
Ο Κοσμήτορας : Κοσμάς Γεώργιος
Το μέλος : Νταούλας Αχιλλέας




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλης για το πρόγραμμα URBACT III- Δράση «Agri Urban»

Next Article

Με μεγάλη επιτυχία η Αποκριάτικη γιορτή της ΙΡΑ Καρδίτσας

Related Posts