Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινωνικό Μέρισμα: Πάνω από 1,3 εκατ. οι αιτήσεις – Ανοίγει πλατφόρμα για ενστάσεις

koinoniko merisma

 

Τεράστιο φαίνεται ότι είναι για άλλη μια χρονιά το ενδιαφέρον των πολιτών για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που αναρτήθηκαν στη σχετική ιστοσελίδα, μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης είχαν υποβάλει αίτηση 1.302.019 πολίτες.

Κατά την ίδια ενημέρωση «από αυτούς είναι δικαιούχοι 180.382, δεν είναι δικαιούχοι 1.121.338, ακύρωσαν το αίτημα 299».

Την ίδια ώρα τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προχωρούν από σήμερα σε υπηρεσία υποστήριξης μέσω ηλεκτρονικής φόρμας της ΗΔΙΚΑ για όσους δικαιούνται και ανέμεναν να λάβουν τα 700 ευρώ του Κοινωνικού Μερίσματος αλλά, για διάφορους ή και άγνωστους λόγους, είδαν τελικά πως απορρίπτονται από τη πλατφόρμα όταν υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Εκεί θα διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (π.χ. ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κ.λπ.) ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

Μάλιστα θα παραμείνει ανοικτή και να δέχεται ενστάσεις ακόμα και μέχρι τις 15 του Ιανουαρίου, δηλαδή και μετά από 1 Ιανουαρίου 2020, προκειμένου οι πραγματικά δικαιούχοι να λάβουν το ποσό που δικαιούνται.

Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για τους πολίτες 

Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός 2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Ήδη έχουν εξυπηρετηθεί 150 πολίτες.

πηγή: thessalikipress




Total
0
Shares
Previous Article
Bravo 2019 στον Δήμο Τρικκαίων

Bravo 2019 στον Δήμο Τρικκαίων

Next Article
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Related Posts