Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας, Ιατρικών Συλλόγων, εταιρίας υψηλής τεχνολογίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού 

drbutton

Κ. Αγοραστός: «Ιατρική του μέλλοντος για να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή και το δημόσιο σύστημα υγείας».

Ένας γιατρός σε κάθε σπίτι με το σύστημα τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει στο σπίτι κάθε ανθρώπου τον γιατρό, προσφέροντας δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Κώστας Αγοραστός  καλεί όλους τους Θεσσαλούς να κάνουν πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι»,  να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της νέας τεχνολογίας για να ζητήσουν άμεσες συμβουλές και αξιόπιστη ιατρική καθοδήγηση μέσα από τη σύστημα  Dr Button.

«Δίνουμε στην κοινωνία,  ένα σύγχρονο, «έξυπνο» και  απλό στη χρήση του εργαλείο για να μείνουμε όλοι σπίτι» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Προ πάντων είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η θωράκιση της δημόσιας υγείας, χωρίς την εξασφάλιση των οποίων τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά. Είναι υπέρτατο αγαθό  και μη διαπραγματεύσιμο. Επιβάλλεται όλες οι δυνάμεις να στρέξουν προς την ενίσχυσή του.

 «Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την ενεργό και χρήσιμη συμμετοχή των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και σε συνεργασία με την γαλλική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού Dr Button, που δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στη Λάρισα απασχολώντας αποκλειστικά Θεσσαλούς επιστήμονες, προσφέρει  σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη για τη χώρα ένα εργαλείο χρήσιμο όσο ποτέ, που φέρνει στον σπίτι κάθε ανθρώπου τον γιατρό. Θέλω να ευχαριστήσω» τόνισε ο κ. Αγοραστός τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων και όλους τους γιατρούς που ανταποκρίθηκαν εθελοντικά σε πρώτη φάση στο κάλεσμα της Περιφέρειας και την εταιρία Dr Button που μας παραχωρεί δωρεάν την εφαρμογή. Επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά ώστε να μπορέσει το σύστημα τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ενταχθεί και στο εθνικό σύστημα υγείας. Όλα πλέον γίνονται διαδικτυακά. Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι, με  «έξυπνες» λύσεις για τη Θεσσαλία του μέλλοντος» πρόσθεσε ο Κ. Αγοραστός.

Πώς λειτουργεί το   σύστημα  τηλεϊατρικής DrButton

Το σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορωνοϊού της Περιφέρειας Θεσσαλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, από  κινητό τηλέφωνο,  τάμπλετ ή υπολογιστή. Στη σελίδα  drbutton.gr/thessaly  ή από το site  της Περιφέρειας Θεσσαλίας  thessaly.gov.gr  κάθε Θεσσαλός πολίτης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή,  να εγγραφεί, και να διαλέξει  γιατρό από 4 ειδικότητες: γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, παιδίατρο. Η επικοινωνία είναι άμεση, βλέπεις τον γιατρό και σε βλέπει,  τον ενημερώνεις για τυχόν συμπτώματα και παίρνεις άμεσα και υπεύθυνα πληροφορίες και καθοδήγηση.

Τα οφέλη

 Είναι κρίσιμης σημασίας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας  να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις, τόσο προς τα Νοσοκομεία όσο και προς τις δημόσιες υπηρεσίες τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  Με την τηλεϊατρική  αναχαιτίζουμε τη διασπορά του ιού, διασφαλίζουμε την υγεία του υγειονομικού προσωπικού που  δίνει τον καλύτερο εαυτό του στην πρώτη γραμμή της μάχης με υψηλό κίνδυνο, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, αποσυμφορούμε τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, αποσυμφορούμε την προσέλευση στα ιδιωτικά ιατρεία.

Stephane Billon,  πρόεδρος  Dr. Button:

«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Πρέπει να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να αντέξει αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δουλέψαμε στη  Λάρισα για την ιατρική του μέλλοντος,  με την ομάδα μου  που αποτελείται από Έλληνες επιστήμονες. Η ιατρική του μέλλοντος είναι σήμερα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε  τις νέες τεχνολογίες για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό.   Το μήνυμα είναι ένα: η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Το 80 % των ασθενών δεν γνωρίζει  ότι είναι φορέας του ιου.  Μείνετε σπίτι. Μην πάτε στο φαρμακείο, μην πάτε στο γιατρό,  μην πάτε στο Νοσοκομείο. Χρησιμοποιήστε τη νέα τεχνολογία. Χρησιμοποιήστε το  Dr Button».

Ντ. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

«Και σε αυτό τον επιστημονικό πόλεμο οι γιατροί αλλά και όλοι οι υγειονομικοί είμαστε στην πρώτη γραμμή κατά του ύπουλου εχθρού που ονομάζεται κορωνοϊός ή covid -19. Με όλους τους κρατικούς φορείς και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη  Κώστα Αγοραστό ο οποίος από σήμερα θέτει σε λειτουργία μαζί  την εταιρία DR. BUTTON μια νέα εφαρμογή η οποία στοχεύει κυρίως στην έγκαιρη και έγκυρη καθοδήγηση των πολιτών γύρω από την πρόληψη και διάγνωση του κορωνοϊού. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ίσως το μοναδικό όπλο κατά του κορωνοϊού είναι η πρόληψη. Ειδικότητες αιχμής της παθολογίας, της παιδιατρικής, της πνευμονολογίας και της γενικής ιατρικής μέσα από αυτή την εφαρμογή ουσιαστικά μπαίνουν σε κάθε οικογένεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι πολίτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνούν με καθεμία από αυτές τις ειδικότητες ώστε να μπορούν καθοδηγηθούν για το τι πρέπει να  κάνουν.  Η τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ δεν επαρκεί γι αυτό το στόχο άρα δρούμε συμπληρωματικά στον κεντρικό κρατικό τομέα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας ότι όσο τα περιοριστικά μέτρα γίνονται πιο ασφυκτικά τόσο περισσότερο μεγαλώνει η αναγκαιότητα αυτή της εφαρμογής. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους  που ανταποκρίνονται και συνεχίζουν και σήμερα να εγγράφονται στο σύστημα προκειμένου μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες της».

Αρ. Σπάνιας Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας:

«Ζούμε μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη στιγμή. Τα μέτρα που παίρνονται είναι δύσκολα και πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η Περιφέρεια έρχεται να πρωτοτυπήσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αγοραστό που με την επιμονή του κατάφερε στο σωστό χρονικό σημείο να φέρει στη Θεσσαλία μια εφαρμογή η οποία πραγματικά ταιριάζει και μπορεί να σώσει πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Με την έννοια ότι προσανατολιζόμαστε πλέον σε διαφορετικές λύσεις. Θέλουμε τους ανθρώπους στα σπίτια τους, να είναι άμεσα πληροφορημένοι και να προστατέψουμε τους γιατρούς. Η εφαρμογή αυτή προστατεύει και τους συνανθρώπους μας και τους ασθενείς και τους γιατρούς».

Γ. Πέτρου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

 « Εμείς από την πλευρά να συγχαρούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  τον Περιφερειάρχη  Κ. Αγοραστό και την εταιρία Dr. Button που αμέσως προσφέρθηκαν δωρεάν να μας δώσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα πολύ εύκολα θα τη διαπιστώσετε τις επόμενες ημέρες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέρφους που εθελοντικά προσφέρθηκαν να εγγραφούν στην εφαρμογή και σε δεύτερο χρόνο θα δούμε πώς αυτή την εφαρμογή θα μπορέσουμε να την εντάξουμε και στο εθνικό σύστημα υγείας, στον ΕΟΠΠΥ. Αυτή τη στιγμή  βρισκόμαστε σε πόλεμο με ένα εχθρό αόρατο,  αλλά πολύ  επικίνδυνο. Γιατί δεν υπάρχει θεραπεία ούτε εμβόλιο. Δυνητικά πρέπει να θεωρούμε ότι μπορεί να έρθουμε σε επαφή με τον ιό. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι μεν μικρές ηλικίες δεν κινδυνεύουν, όμως η μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 65 χρονών και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν άμεσα να πάθουν πνευμονία και η έκβαση μπορεί να είναι πάρα πολύ άσχημη. Πρέπει να προλάβουμε να μην γίνουμε Ιταλία. Εφαρμόζουμε αυστηρά τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, δεν το παίζουμε παλικάρια.  Η εφαρμογή είναι πρωτοποριακή για το επίπεδο της Θεσσαλίας και γενικότερα της χώρας μας. Η Περιφέρεια και η εταιρία είναι αξιοθαύμαστες που αμέσως προσφέρθηκαν να την εφαρμόσουν και οι ιατρικοί σύλλογοι αμέσως τη στηρίξαμε».

drbutton2 drbutton1 drbutton

 




Total
0
Shares
Previous Article
bd7787b8cb6e15a660f1cda7a5d45ead 1

Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας το άτυπο συντονιστικό του Δήμου Καρδίτσας

Next Article
oee111

Επείγουσα ανακοίνωση Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας