Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινή Θεσσαλική πορεία στα Δάση του Λογγά

Τα Αντιχάσια βρίσκονται συχνά στην προτίμησή μας όχι μόνο γιατί διαθέτουν κορυφογραμμές στην γειτονιά της πόλης των Τρικάλων αλλά κυρίως για το όμορφο περιβάλλον τους που ακόμα και τον χειμώνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δάση βελανιδιάς και οξιάς προσφέρουν χρωματολογική πανδαισία στον επισκέπτη, η δε τεχνητή λίμνη δίνει τον δικό της στίγμα στο ορεινό τοπίο.

Την περασμένη Κυριακή (29.11.2015) σε αυτόν τον τόπο συναντηθήκαμε ορειβάτες από ολόκληρη την Θεσσαλία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και του Συλλόγου μας που ήταν ένας εκ των διοργανωτών της κοινής πορείας των Θεσσαλών ορειβατών.

Βαδίσαμε πάνω στο πάπλωμα των φυλλωμάτων που, αυτόν τον καιρό, είναι καταγής. Σμάρι οι άνθρωποι με τις πολύχρωμες φορεσιές τους δίπλα στα γκρίζα και γυμνά κορμιά των δέντρων ανηφόριζαν χωρατεύοντας μέχρι τον «Τύμπανο». Πάνω από πέντε ώρες κράτησε μια ορεινή γιορτή με όλα τις εκπλήξεις ανοιχτές.

Η κορυφογραμμή ως αγνάντι ανεπανάληπτο του νεφοσκεπούς Ολύμπου και της εύφορης κοιλάδας που δημιουργείται ανάμεσα από τον Τιταρήσιο και τον Ελασσονίτη. Να και ο Κίσαβος και πίσω του το Πήλιο… Πίνακας στο καβαλέτο του ζωγράφου τα απέναντι σκαρφαλωμένα χωριά στις πλαγιές του Τίταρου.

Κοινή Θεσσαλική πορεία στα Δάση του Λογγά

Στο βάθος του τοπίου η Ελασσόνα με το «λευκό πανί» των σπιτιών της στην αντιφεγγιά του Ήλιου. Στον πάτο η Συκιά, μετά το Πραιτώριο και δίπλα το Αμούρι, απέναντί τους αγέρωχο το Δομένικο γαντζωμένο στην πλαγιά του βουνού να τα κοιτάει από ψηλά.

Εικόνες που τις συζητούσαμε οι εκατοντάδες κυριακάτικοι περιπατητές σαν μια γλυκιά ανάμνηση που θα θέλαμε να ξαναζήσουμε.

Πάνω από πέντε ώρες κράτησε μια όμορφη ορεινή γιορτή, με σύμμαχο τον καιρό που έμοιαζε με καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα και που στην κορύφωσή της δόθηκαν υποσχέσεις ξανανταμώματος.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Άνοιξη του νέου έτους που θα μπουκάρει στην ζωή μας σε λίγες μέρες, όπου θα βρεθούμε στις πλαγιές του Κόζιακα.

Κοινή Θεσσαλική πορεία στα Δάση του Λογγά

Τα νέα του Συλλόγου
Την Κυριακή 6/12ου θα διασχίσουμε τον Κόζιακα , από Ελάτη – Βρύση Μπέη – Τσόκι – Ελάτη. Ώρες πορείας 4. Μέτρια Δυσκολία. Υπεύθυνος : Γιάννης Κεφάλας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας μπορείτε να πάρετε κάθε Παρασκευή στα γραφεία του Συλλόγου – Ομήρου 5 (κάτω από το ΚΑΠΗ) ή στο τηλέφωνο 24310 72077.
Πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.trikalasport.gr και στο facebook.

Κοινή Θεσσαλική πορεία στα Δάση του Λογγά

Κοινή Θεσσαλική πορεία στα Δάση του Λογγά




Total
0
Shares
Previous Article

"Ουζερί Τσιτσάνης" στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Next Article

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων

Related Posts