Κοινή η αγωνία για Ισόρροπη Ανάπτυξη και στήριξη άγονων Ιατρείων !

Δημήτρης Παπακώστας

Είχαμε την τιμή να επικοινωνήσουμε με την Περιφερειακή Σύμβουλο/ Γιατρό κ. Λία Ρογγανάκη  ,μετά το δημόσιο διάλογο για θέματα Περιφέρειας Θεσσαλίας και την άνιση μεταχείριση – κατά άποψη μας- της ορεινης Πατρίδας ,των χωριών της κοιλάδας Αχελώου ποταμού….της ορεινης Αργιθέας!

Η Αιρετός – Γιατρός του νομού μας , δείχνοντας την ευαισθησία της ,μας εξήγησε ότι πρώτιστο μέλημα της είναι η θεσμική Συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής για την προώθηση των αιτημάτων και την ανανέωση της πολιτικής στην περιοχή Μουζακίου – Αργιθέας και ευρύτερης περιφέρειας.

Για τα  άγονα Ιατρεία  δήλωσε ότι την κυρίως ευθύνη , ως αρμόδιοι , έχουν το Υπουργείο Υγείας και ο Δήμος Αργιθέας ( συντήρηση κτιρίων κλπ).

Επισημάναμε ότι βάσει του ισχύοντος πλαισίου ( νόμος Ξανθού – Σκουρλέτη)/2017, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αργιθέας δύνανται να διαθέτουν πιστώσεις υπέρ συντήρησης , φύλαξης , καθαριότητας, θέρμανσης, επιδότησης Ιατρών και αναλώσιμων σε άγονα απόμακρα ιατρεία….

• Θυμίσαμε την υπαρ. 152/2017 απόφαση ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Η φίλη Αιρετός μας ενημέρωσε για αγώνα της για νέα γέφυρα Μπαλάνου που εξυπηρετεί τα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας.

Για τη συχνή και εποικοδομητική Συνεργασία με Κώστα Αγοραστό.

Για τη θέληση της να βρεθεί σύντομα στα Βραγκιανα Αχελώου ….

Υπογραμμίσαμε  την ανάγκη ,η Δημοτική Αρχή Αργιθέας να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τα άγονα Ιατρεία και Γιατρούς μας.

Να έλθει σε επαφή με γιατρούς Βραγκιανων και Αργυρίου.

Ζητήσαμε να παρέμβει για επιτόπια επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στα Βραγκιανά και κοιλάδα Αχελώου ποταμού!

• Κοινή η αγωνία για πρόοδο του τόπου και ίση μεταχείριση!

Ppapakostas dimitris

Δημήτρης ΠαπακώσταςTotal
0
Shares