Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινή επιστολή – παρέμβαση των Δημάρχων Μουζακίου και Αργιθέας σε Χατζηδάκη για λειτουργία παραρτήματος e-ΕΦΚΑ στο Μουζάκι 

e efka mouzaki

Κοινή επιστολή – παρέμβαση των Δημάρχων Μουζακίου και Αργιθέας σε Χατζηδάκη για λειτουργία παραρτήματος e-ΕΦΚΑ στο Μουζάκι 

Την πρωτοφανή ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι ειδικά των ορεινών και απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, από την απουσία τοπικού παραρτήματος του e-ΕΦΚΑ, μετέφεραν με κοινή Επιστολή τους στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, οι Δήμαρχοι κ. Θεοφάνης Στάθης και κ. Ανδρέας Στεργίου.

Οι δυο αιρετοί, επικεφαλής των δυο περιφερειακών Δήμων, επισημαίνουν στην Επιστολή τους την έκφραση έντονων παραπόνων από συνταξιούχους, ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους, σχεδόν σε καθημερινή βάση και ζητούν από τον Υπουργό την άμεση παρέμβασή του. Μόνη λύση – τονίζουν – είναι η λειτουργία ξανά παραρτήματος του δημόσιου Ασφαλιστικού Οργανισμού στο Μουζάκι όπως γινόταν πριν το 2011, οπότε και καταργήθηκε το τότε τοπικό κατάστημα ΙΚΑ.

Ειδικότερα, η κοινή Επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Οι Δήμοι Μουζακίου και Αργιθέας είναι δυο περιφερειακοί Ο.Τ.Α. του Νομού Καρδίτσας που βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ορεινότητα.

Πάνω από 30 Τοπικές Κοινότητές τους υπάγονται στις λεγόμενες δυσπρόσιτες περιοχές, όπου δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία και η οδική απόστασή τους από την Καρδίτσα κυμαίνεται από 50 έως και 80 χιλιόμετρα.

Με την παρούσα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ως δημοτικές διοικήσεις, σχεδόν σε καθημερινή βάση, γινόμαστε κοινωνοί έντονων παραπόνων από την πλευρά κυρίως των ηλικιωμένων κατοίκων και των οικογενειών τους, για την απουσία τοπικού παραρτήματος e-Ε.Φ.Κ.Α..

Όπως μας επισημαίνεται κατά κόρον, η ταλαιπωρία που υφίστανται, – ειδικά το χειμώνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων από τα χωριά τους –, μέχρι να μεταβούν στο μοναδικό Υποκατάστημα e-Ε.Φ.Κ.Α. που λειτουργεί στην Καρδίτσα, για διεκπεραίωση μικρών ή μεγάλων ασφαλιστικών θεμάτων τους, είναι αφάνταστη. Πολλές φορές μάλιστα, απαιτείται επανάληψη της μετάβασής τους στο Υποκατάστημα, δυο, τρείς, ή και παραπάνω φορές, μέσα σε λίγες ημέρες για γραφειοκρατικούς λόγους, γεγονός που επιτείνει την ταλαιπωρία τους.

Κύριε Υπουργέ

Αναφερόμαστε σε ένα μείζον πλέον κοινωνικό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες συνταξιούχους και ασφαλισμένους συνδημότες μας και θα πρέπει η κεντρική διοίκηση, η οποία έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, να δώσει λύση άμεσα.

Επικαλούμενοι την αποδεδειγμένη ευαισθησίας σας στα κοινωνικά ζητήματα και ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών που κατοικούν σε ορεινές περιοχές όπως η δικιά μας, απευθύνουμε προς εσάς θερμή παράκληση να παρέμβετε για λειτουργία, το συντομότερο δυνατό, Παραρτήματος του e-Ε.Φ.Κ.Α. στο Μουζάκι, το οποίο θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και των δυο Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας. Σημειώνουμε ότι στο παρελθόν, για αρκετά χρόνια, λειτουργούσε τοπικό Παράρτημα Ι.Κ.Α. το οποίο έκλεισε στις 01/08/2011.

Δεσμευόμαστε εκ των προτέρων ότι, ως Δήμοι θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν για τη στέγαση, τον εξοπλισμό και γενικά τη λειτουργία του νέου Παραρτήματος, με βάση τις προδιαγραφές του e-Ε.Φ.Κ.Α..

Αναμένουμε θετική ανταπόκριση στο παραπάνω κοινό αίτημα των Δήμων μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ή πληροφορία χρειάζεστε».

Να σημειωθεί ότι η κοινή Επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στους: Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, Διοικητή e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή, στους Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα (Υπουργό Δικαιοσύνης), κ. Γιώργο Κωτσό, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, κ. Σπύρο Λάππα, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο και στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Τζανακούλη.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας είναι έκθετη για τη μη επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν τα ορεινά χωριά του Δ. Καρδίτσας

Επόμενο άρθρο
Δράσεις του Κέντρου Υγείας Μουζακίου στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής

Δράσεις του Κέντρου Υγείας Μουζακίου στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής