Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοιλάδα Αχελώου. Για 1η φορά αντάμωμα Ορειβατικών Συλλόγων στην Καλάνα Ορεινού Βάλτου

kalana1

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου (Θεού θέλοντος & καιρού επιτρέποντος) θα συναντηθούν για πρώτη φορά ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων, Ορειβάτες Πάτρας καθώς και η Ομάδα Πεζοπορίας/ Ορειβασίας Ορεινού Βάλτου (Acheloos Valley) να επιχειρήσουν την κορυφογραμμή της Καλάνας.

 Σημείο συνάντησης: Το Παλιό Χαλκιόπουλο στις 8:00 το πρωί.

 Η πρωτοβουλία της συνάντησης για την πεζοπορία στην Καλάνα είναι του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας (Ε.Ο.Σ.Άρτας).

 Αρχηγοί της εξόρμησης θα είναι ο Κίμων Καλιακάτσος (Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Άρτας) και ο Γιώργος Χαρμπής.

 Στον ιστότοπο του Ε. Ο. Σ. Άρτας διαβάζουμε για την εξόρμηση:

Η Καλάνα είναι ένα από τα βουνά που ενώ είναι τόσο κοντά μας σπάνια τα επισκεπτόμαστε, ίσως είναι το χαμηλό τους υψόμετρο ίσως γιατί θεωρείται εύκολο… Όμως κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την πραγματικότητα. Με έντονο ανάγλυφο, το οποίο εξιτάρει τους αναρριχητές της ομάδας κάνοντάς τους να ονειρεύονται διαδρομές και ραπέλ, έχει πολλά να προσφέρει.

Διαδρομές:

1. Παλιό Χαλκιόπουλο – Πυροφυλάκιο – Όσιος Αντρέας – Τρεις Πύργοι

Μία όμορφη πορεία η οποία κινείται μέσα σε δάσος και καταλήγει στο σπήλαιο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Όσιου Αντρέα και προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στη λίμνη Κρεμαστών. Ακολουθεί ανάβαση στην κορυφή Τρεις Πύργοι.
Μην ξεχάσετε τους φακούς σας για να μπορέσετε να δείτε τη σπηλιά!

βαθμός δυσκολίας: 1

Ώρες πορείας: περίπου 6

2. Διάσχιση Καλάνας

Μία διαδρομή που πρώτη φορά γίνεται από το σύλλογό μας και θα μας φέρεις σε άγνωστα μέρη που λίγοι έχουν περάσει. Πυκνό δάσος συντροφεύει την πορεία μας και καθώς ανεβαίνουμε ψηλά απλώνεται εντυπωσιακή η πετρώδης κορυφογραμμή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε εντυπωσιακή θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών.
Μιας και η μέρα θα είναι μικρή καλό είναι να έχετε φακό.

βαθμός δυσκολίας: 2

Ώρες πορείας: περίπου 8

 Τους ορειβάτες θα υποδεχθεί στο Παλιό Χαλκιόπουλο ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Βασίλης Ταλιούρας, και θα τους προσφερθεί τσάι του βουνού, ελληνικός καφές και ψωμί πυρωμένο.




Total
0
Shares
Previous Article
dianomi trofimon dikedim

Διανομή τροφίμων στο Δήμο Μουζακίου

Next Article
xristougenna

Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Αγναντερό!

Related Posts