Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές πληγείσες περιοχές του Ν. Καρδίτσας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές πληγείσες περιοχές του Ν. Καρδίτσας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές πληγείσες περιοχές του Ν. Καρδίτσας

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σπύρος Λάππας  μαζί τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτη, την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ολ. Τελιγιορίδου, τον Συντονιστή του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, τις πρώην Βουλεύτριες του Νομού Χρ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου και Παν. Βράντζα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν πληγείσες αγροτικές περιοχές του νομού Καρδίτσας για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κλάδος.

Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με αγρότες και κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή, επισκέφθηκαν ποιμνιοστάσια και αγροτικές εγκαταστάσεις που υπέστησαν ολική ζημιά.

Διαπιστώθηκε η εγκατάλειψη της αντιπλημμυρικής προστασίας σε ολόκληρο το νομό Καρδίτσας και δυστυχώς, για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους παραγωγούς και τους μελισσοκόμους, η πλημμύρα άφησε πίσω της μόνο τεράστια προβλήματα. Η παραγωγή σε βαμβάκια, καλαμπόκια και ζωικό κεφάλαιο έχει καταστραφεί και εκτιμάται ότι έχουν πνιγεί πάνω από 12.000 αιγοπρόβατα και 25.000 κυψέλες μελισσών όπως και μεγάλος αριθμός βοοειδών. Για την αποκατάσταση μόνο του ζωικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι το κόστος μπορεί να φτάνει έως και 5.000.000 ευρώ. Στα χωράφια και στις καλλιέργειες η ζημιά είναι ανυπολόγιστη καθώς όλα είναι θαμμένα στη λάσπη.

Ακόμα και σήμερα, οι παραγωγικοί αυτοί κλάδοι, για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι «αόρατοι», αφού οι εξαγγελίες του είναι κοροϊδία. Η ΝΔ συνεχίζει να  αφήνει τον πρωτογενή τομέα στο έλεος του.

Η αγροτική ύπαιθρος πρέπει με κάθε θυσία να στηριχτεί για να συνεχίσει να υφίσταται η ύπαρξη του πολύτιμου για όλους αγροτικού κόσμου, γιατί αποτελεί μια από τις βαριές βιομηχανίες της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ελληνικής οικονομίας. Γι ’αυτό προτείνονται άμεσα μέτρα στήριξης των ανθρώπων της διατροφής μας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες με:

  • Άμεση συνδρομή σε στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών για την ολοκλήρωση των αυτοψιών εντός μίας εβδομάδας,
  • Αποφυγή γραφειοκρατικών διαδικασιών για την καταγραφή των θανόντων ζώων χωρίς επιτόπια αυτοψία αφού η κτηνιατρική υπηρεσία έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται
  • Ρύθμιση αλλαγής του καταστατικού του ΕΛΓΑ για τον συμψηφισμό των εκτιμητικών τελών, για τις δηλώσεις ζημιών των αγροτών και κτηνοτρόφων

Επίσης,

  • Βασική ενίσχυση στο 100% και άμεση ρευστότητα
  • Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο
  • Κατάργηση των εισφορών του ΕΛΓΑ για 3 χρόνια και άτοκα δάνεια
  • Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για 3 χρόνια

Το αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας και της μη υλοποίησης ή/και μη συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων στο νομό Καρδίτσας έφερε χιλιάδες κατοίκους σε απόγνωση με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας θα μείνουν στην ιστορία ότι έπνιξαν την Καρδίτσα.

karditsa plimmires syriza 1

karditsa plimmires syriza 2

karditsa plimmires syriza 4

karditsa plimmires syriza 5

KALOGRIANA syriza 1

karditsa plimmires syriza 3




Total
0
Shares
Previous Article
kotsos giorgos 656

Παρέμβαση Κωτσού σε Χατζηγάκη για παράταση στην προσθεσμία τακτοποίησης αυθαιρέτων για το Ν. Καρδίτσας

Next Article
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας