Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη ΔΕ Σελλάνων για καταγραφή των ζημιών από τον παγετό σε καλλιέργειες πεπονιών

sellana peponia elga

Σημαντικές ζημιές σε πάνω απο 1.000 στρέμματα πεπόνια

 Σήμερα, Τρίτη 13-04-2021, κλιμάκιο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο και τον Προϊστάμενο γραφείου εποπτείας Νομού Καρδίτσας κ. Στέφανο Παπαναστασίου συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Σελλάνων κ. Απόστολο Μοσχόπουλο και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Παλαμά κ. Αθανάσιο Τσίντζα, επισκέφτηκε περιοχές της Δ.Ε. Σελλάνων του Δήμου Παλαμά που επλήγησαν από τον Παγετό της 09/04/2021.

 Προκειμένου να έχουν άμεση αντίληψη των ζημιών επισκέφτηκαν περιοχές της  Δ.Ε. Σελλάνων, όπου επλήγησαν από τον Παγετό καλλιέργειες με πρώιμο υπαίθριο πεπόνι χαμηλής κάλυψης και συνομίλησαν με πληγέντες παραγωγούς.

 Εκτιμάται ότι επλήγησαν συνολικά περίπου 1.000 στρέμματα της παραπάνω καλλιέργειας στο σύνολο της Δ.Ε Σελλάνων.  Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι προκλήθηκαν σημαντικότατες ζημιές που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 100% της καλλιέργειας.

Κάνουμε γνωστό στους αγρότες ότι έγιναν αναγγελίες ζημίας στον ΕΛΓΑ για τον Παγετό της 09-04-2021 στην Δ.Ε Σελλάνων και ότι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση  για τις καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά, στο Δημοτικό κατάστημα Προαστίου μέχρι και την Δευτέρα 26-04-2021.

Όσοι παραγωγοί προχωρήσουν σε επαναφύτευση πριν την διενέργεια εκτίμησης ζημίας από τον ΕΛΓΑ, θα πρέπει να αφήσουν μάρτυρες (από μια ολόκληρη γραμμή φύτευσης σε κάθε όριο για κάθε αγροτεμάχιο) ή να φυτέψουν δίπλα στα ζημιωθέντα  φυτά τα οποία και θα διατηρήσουν ανέπαφα.

Οι εκτάσεις που θα δηλωθούν θα πρέπει να συμφωνούν με αυτές που θα δηλωθούν στο ΟΣΔΕ 2021.

 Για περισσότερες πληροφορίες: Δ.Ε. Σελλάνων (τηλ. 2441352911).Total
0
Shares