Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κλιμάκιο του Δήμου Πύλης μεταβαίνει στο Δήμο Λορέτο στην Ιταλία

Συνάντηση είχαν χθες, – 11/1/2016 –, στο Δημαρχείο Πύλης, ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας με τον κ. Χάρη Κουδούνα, Καθηγητή – Ακαδημαϊκό της Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων & Τεχνών “Angelica Constantiniana” της Ρώμης.

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Πύλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΚΑΠ, o Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύλης, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πύλης κ. Πανάγος Βασίλειος.

Θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός και οι λεπτομέρειες της μετάβασης κλιμακίου από τον Δήμο Πύλης στον Δήμο του Λορέτο, στην Ιταλία, με σκοπό τον εορτασμό των 700 ετών από τη χτίση της Αγίας Οικίας του Λορέτου Ιταλίας, στις 4 – 5 και 6 Μαρτίου 2016.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα με τεράστιο ειδικό βάρος τόσο για τον Δήμο Πύλης όσο και για τον Δήμο Άρτας, ο οποίος θα συμμετάσχει επίσης.

Παράλληλα θα είναι στην αποστολή και η Θρησκευτική Ηγεσία των Τρικάλων, της Άρτας κάτω από την ομπρέλα της Μητρόπολης Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Όλη η δράση γίνεται κάτω από την Αιγίδα της εκ του Πάπα Αντιπροσώπευσης του Ιερού Ναού του Λορέτου, της Ιταλικής Πρεσβείας επί της Αγίας Έδρας του Βατικανού και του Δήμου του Λορέτο.

Ο Δήμος Πύλης, ο Δήμος Άρτας θα είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι και θα υπογραφεί Σύμβαση Φιλίας με πολύπλευρες ωφέλειες.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Χάρη Κουδούνα για την σημαντική ιστορική έρευνά του και για το ενδιαφέρον του, ως Σύμβουλος και Αξιωματικός Σύνδεσμος για την Ελλάδα της Ακαδημίας “Angelica Constantiniana” της Ρώμης, ώστε να συμμετάσχουμε στον εορτασμό των 700 ετών από τη χτίση της Αγίας Οικίας του Λορέτου Ιταλίας.

Τόνισε την επιθυμία του για την αποστολή Θρησκευτικής και Πολιτικής Αντιπροσωπείας του Δήμου μας, ώστε μετά από αυτή την συνάντηση, με την αντίστοιχη της πόλης του Λορέτου, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ αυτού του Αγίου Τόπου του Λορέτου με την Βυζαντινή Μονή της Ακαταμάχητου Θεοτόκου των Μεγάλων Πυλών (ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ). Ένα από τα εξέχοντα ως γνωστό Βυζαντινών Μνημείων της Χώρας μας.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα είναι πολύπλευρης αξίας, τόσο στο θρησκευτικό κομμάτι του τουρισμού όσο και στο κοινωνικό κομμάτι. Θέλουμε ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ να ξεκινάει από την Πύλη και να φτάνει στο Λορέτο της Ιταλίας.

Κλιμάκιο του Δήμου Πύλης μεταβαίνει στο Δήμο Λορέτο στην Ιταλία

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΑΡΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑ

Ακαδημαϊκός.
Γεννημένος το 1962 στην Αθήνα – Ελλάδα.
Μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών “Angelicο Costantiniana” της Ρώμης, διδάσκαλος της Ελληνικής γλώσσας σε μερικά σχολεία του νομού Μάρκε Ιταλίας (όπου και διαμένει), είναι δε εγγεγραμμένος στο Μητρώο των Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων και Συμβούλων του Δικαστηρίου της Ανκόνας. Διέπρεψε ως σύμβουλος πολλών ιταλικών εταιρειών στο τομέα των υπηρεσιών και των οδικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών μεταφορών, υπό την συνεχή συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές των οποίων διατελεί επίσημος μεταφραστής και διερμηνέας. Χαρακτηριστικά, ανέπτυξε έναν σημαντικό διευθύνοντα ρόλο σε μία εταιρεία εντός του Λιμενικού Σταθμού της Ανκόνας. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της πολιτιστικού Ομίλου κοινωνικής προώθησης “PiGrecoZen”, με έδρα στην Ανκόνα Ιταλίας, προωθλωντας την ανταλλαγή πολιτιστικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων ανάμεσα στην Ιταλία, Ελλάδα και Ιαπωνία. Ενθουσιώδης λάτρης της μουσικής, της ζωγραφικής και της λογοτεχνίας, πήρε μέρος σε διάφορες δημόσιες εκθέσεις τέχνης, μα προπαντός παρέλαβε βραβεία και αναγνωρίσεις για την δραστηριότητα του ποιητή και εκείνη του συγγραφέα (έχει όντως δημοσιεύσει τον Ιούλιο 2013, ένα ιστορικό-φιλοσοφικό ρομάντζο με τίτλο στα ιταλικά “MP213 Tokyo Salonicco-Il volo della Verità”, (στα ελληνικά θα δημοσιευθεί εντός του 2015 με τίτλο ΜΠ213 Τόκυο Θεσσαλονίκη-Η πτήση της Αλήθειας), ενώ ορισμένα ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στον τόμο “Poeti contemporanei 82” (Σύγχρονοι Ποιητές 82) που εκδώθηκε στο 2012.




Total
0
Shares
Previous Article

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Φιλύρας

Next Article

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στατιστικά του Ληξιαρχείου Καρδίτσας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…