Κλιμάκιο μηχανικών πραγματοποίησε ελέγχους στις σχολικές μονάδες του Δ. Παλαμά


Κλιμάκιο μηχανικών πραγματοποίησε ελέγχους στις σχολικές μονάδες του Δ. Παλαμά

Ο Δήμος Παλαμά ευχαριστεί θερμά τον σύλλογο μηχανικών Καρδίτσας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του και την αποστολή κλιμακίου μηχανικών, οι οποίοι έκαναν έλεγχο σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Η συμβολή του συλλόγου μηχανικών ήταν καταλυτική, γιατί με την υποστελέχωση που υπάρχει στον Δήμο, θα ήταν αδύνατον ο έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων, για να μπορούν να παραδοθούν αυτά ασφαλή στους μαθητές για διδασκαλία.

Από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα για τα Δημοτικά σχολεία 1ο Παλαμά, 2ο Παλαμά, 3ο Παλαμά, Αγίας Τριάδας, Ιτέας, Μαραθέας και  το Γυμνάσιο Παλαμά, για τα οποία χρειάζεται επανέλεγχος.

Στο Δημοτικό σχολείο Κοσκινά οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση. Σε συνεννόηση με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μπότα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιο, αποφασίστηκε οι 26 μαθητές του σχολείου του Κοσκινά να συνεχίσουν τα μαθήματα τους  στο Δημοτικό σχολείο Βλοχού, που είναι σε θέση να τους φιλοξενήσει, ενώ οι μαθητές του νηπιαγωγείου θα παραμείνουν, γιατί το κτίριο που στεγάζονται δεν έχει πρόβλημα.

Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού κου Τσιάρα αύριο Παρασκευή 05/03 θα έρθει κλιμάκιο μηχανικών που ανήκουν στην ΚΤΥΠ ΑΕ (εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την επισκευή και την συντήρηση των δημοσίων κτιρίων) και βρίσκονται για έλεγχο στην γειτονική Λάρισα για να ελέγξουν όλα τα σχολεία που έχουν προβλήματα και να δώσουν τις ανάλογες οδηγίες.


Total
4
Shares
Previous Article

Στο Αμπελικό rapid tests την Παρασκευή

Next Article
O πρίγκιπας Φίλιππος υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς

O πρίγκιπας Φίλιππος υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς

Total
4
Share