Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών στο Δήμο Σοφάδων – Προς νέα οριοθέτηση σεισμόπληκτων περιοχών

klimakia sofades 4

Κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών στο Δήμο Σοφάδων – Προς νέα οριοθέτηση σεισμόπληκτων περιοχών

Επεκτείνεται η περίμετρος των δικαιούχων πρώτης αρωγής στο Δήμο Σοφάδων που επλήγησαν από τον σεισμό στην περιοχή της Θεσσαλίας στις 3-3-3021 και 4-3-2021.

Από το πρωί της Τρίτης κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβαίνουν σε επιτόπιους ελέγχους ώστε να υπάρξει συμπληρωματική οριοθέτηση σεισμόπληκτων περιοχών και να συμπεριληφθούν όλες οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σοφάδων που με την τελευταία ΚΥΑ είχαν μείνει εκτός.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, με την παράλληλη συνδρομή και στήριξη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, με το οποίο ζητούνταν η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών για άμεση τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης και την ενσωμάτωση στις πληγείσες περιοχές του συνόλου των Τοπικών Κοινοτήτων που καταγράφηκαν ζημιές.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων από τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών ανοίγει ο δρόμος για την εκ νέου οριοθέτηση των σεισμόπληκτων περιοχών ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους αυτών των περιοχών να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τυχόν ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 3ης Μαρτίου.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται κυρίως για να:

-Εκτιμηθεί αν τα κτήρια παρουσιάζουν βλάβες, οι οποίες τα καθιστούν ακατάλληλα για χρήση

-Διαπιστωθεί η έκταση των βλαβών από τον σεισμό, ώστε να οριοθετηθεί η σεισμόπληκτη περιοχή

Σε κάθε περίπτωση , οι δημότες μπορούν να υποβάλουν φάκελο επισκευής σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό, μετά την έκδοση τροποποιημένης Κ.Υ.Α. που θα συμπεριλαμβάνει νέες περιοχές, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα διεκδίκησης χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την επισκευή των κτηρίων τους.

Μετά την υποβολή του φακέλου, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου αυτοψία από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Κοινότητας Σοφάδων μπορούν ήδη να καταθέτουν φάκελο μιας και η περιοχή έχει συμπεριληφθεί στην τελευταία ΚΥΑ.

klimakia sofades 1

klimakia sofades 2

klimakia sofades 5




Total
0
Shares
Previous Article
RE

Restart mAI city: Το (ψηφιακό) μέλλον του Δ. Τρικκαίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Next Article
carnival agnantero

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Αγναντερού σε διεθνές εκπαιδευτικό project

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…