Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κλειστό δίκτυο Σμοκόβου – Θετική έκβαση συνάντησης των Καραμανλή – Σκόνδρα – Σκάρλου

skondra skarlos karamanlis

Κλειστό δίκτυο Σμοκόβου – Θετική έκβαση συνάντησης των Καραμανλή – Σκόνδρα – Σκάρλου

  • Και χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ, για αποκατάσταση υποδομών του Δ. Σοφάδων

Προγραμματισμένες διαδοχικές συναντήσεις, με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καραγιάννη, είχαν η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα και ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος.

Αντικείμενο της συνάντησης, ένα άκρως ουσιαστικό έργο υποδομής, τα κλειστά δίκτυα άρδευσης Σμοκόβου.

Το έργο που θα δώσει πνοή σε χιλιάδες αγρότες του Δ. Σοφάδων και του πρ. Δ. Καλλιφωνίου, διότι αφορά την άρδευση, σε πάνω από 200.000 στρ., με ελάχιστο κόστος.

Πέραν του κυρίαρχου αυτού θέματος, ζητήθηκε από τον Υπουργό οικονομική επιχορήγηση, για έργα αποκατάστασης υποδομών του Δήμου Σοφάδων, ύψους 1.000.000 ευρώ περίπου.

Κλειστό δίκτυο Σμοκόβου - Θετική έκβαση συνάντησης των Καραμανλή - Σκόνδρα - Σκάρλου

Σε δήλωση της, μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Σκόνδρα δήλωσε:

«Μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, επισκεφθήκαμε σήμερα, με το Δήμαρχο Σοφάδων  κ. Σκάρλο, τον Υπουργό και φίλο, κ. Καραμανλή και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καραγιάννη. Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν ένα μεγάλο και σημαντικό αρδευτικό έργο, το κλειστό δίκτυο Σμοκόβου, που διακαώς επιθυμούν οι αγρότες και επισταμένως το διεκδικεί η Δημοτική Αρχή Σοφάδων.

Η υλοποίηση του έργου αυτού, θα μειώσει στο ελάχιστο το αρδευτικό κόστος, σε χιλιάδες συμπολίτες μας αγρότες, αφού από 60-70 ευρώ/στρ, που απαιτούνται σήμερα, θα πέσει κατακόρυφα στα 7-8 ευρώ/στρ. Θα ελαχιστοποιηθούν επίσης, οι απώλειες υδατικών πόρων, αφού θα εκλείψουν τα ανοιχτά αρδευτικά δίκτυα.

Η χρονική στιγμή που επισκεφθήκαμε τον Υπουργό είναι κομβική, διότι η μελέτη προχωράει κανονικά, έχει αναδειχθεί η ανάδοχη κοινοπραξία, δεν υπάρχουν προδικαστικές προσφυγές, οπότε, για εξοικονόμηση χρόνου, πρέπει παράλληλα, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση που αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ.

Ο κ. Καραμανλής, είναι θετικός στο να προχωρήσει το έργο αυτό, το οποίο, εκτός από αρδευτικό, χαρακτηρίζεται και αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό. Γι’ αυτό, μας διαβεβαίωσε, ότι θα επικεντρωθεί στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο κ. Καραγιάννης, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να παρακολουθεί την εξέλιξη της μελέτης και θα φροντίσει για την επίσπευσή της.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη θετική στάση του Υπουργού μας και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει στην υλοποίηση του κλειστού δικτύου Σμοκόβου, καθοριστικό για τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την προοπτική του πρωτογενούς τομέα.

Κάτι επίσης θετικό, που επετεύχθη, σ’ αυτή τη συνάντηση, είναι ότι ο κ. Καραμανλής, απάντησε θετικά στο αίτημα, για χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ, για αποκατάσταση υποδομών του Δήμου Σοφάδων, που υπέστησαν ζημιές από τον Ιανό. 

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά, ότι η σύμπνοια, η συνεργασία και η συνεννόηση, μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης, που γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας,  και της κεντρικής εξουσίας, φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα.

Ο σωστός σχεδιασμός, η πολιτική βούληση και η αποφασιστικότητα, οδηγούν στην βελτίωση της ποιότητας και τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, αλλά και της γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης του τόπου».




Total
0
Shares
Previous Article
rompotiki trikala 1

Ρομποτική, πληροφορική και διακρίσεις στη συνάντηση Παπαστεργίου - RobotExperts

Next Article
Νέα Αγχίαλος: Αλλοδαπός επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα και συνελήφθη

Νέα Αγχίαλος: Αλλοδαπός επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα και συνελήφθη

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…