Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΚΛΕΙΣΤΑ τα σχολεία στην Αργιθέα

dimotiko sxoleio Anthirou slide

 

Αν και πέρασε ο πρώτος μήνας της νέας σχολικής χρονιάς και η λειτουργία των σχολείων σε όλη τη χώρα έχει βρει το βηματισμό της, στην Αργιθέα τα σχολεία μας παραμένουν κλειστά.

Είναι αλήθεια πως η ιδιαίτερη πατρίδα μας αποτελεί μια ξεχωριστή περιοχή με τις δικές της ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα «πληρώνει μόνιμα το μάρμαρο» σε όλα τα επίπεδα.

Ως δημοτική αρχή, από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης των φθορών των σχολικών κτιρίων, καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων, ελαιοχρωματισμού των αιθουσών, απομάκρυνσης παλαιών αντικειμένων κ.ά.

Δυστυχώς, όμως, στην πορεία διαπιστώσαμε πως η λειτουργία του Νηπιαγωγείου Αργυρίου και του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού ήταν αδύνατη λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Αμέσως επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί λύση και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα από την έναρξη των μαθημάτων και οι υπεύθυνοι, σηκώνουν ακόμα τα χέρια ψηλά, επικαλούμενοι διάφορους υπηρεσιακούς λόγους και διαβεβαιώνοντας πως έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε εμείς τους υπαίτιους του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί Αυτό είναι καθήκον άλλων.

Όταν όλοι σε κάθε ευκαιρία διατείνονται ότι στηρίζουν τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ήρωες τους γονείς που επέλεξαν να παραμείνουν στον τόπο τους, είναι αντιφατικό να τους οδηγούν με τις πράξεις τους στην εγκατάλειψη της περιοχής.

Σε μια εποχή, μάλιστα, όπου υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί, θεωρούμε αδιανόητο να αδυνατεί η πολιτεία να επιλύσει ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο πρόβλημα.

Η ανοχή μας είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

Διεκδικώντας τα αυτονόητα και εκφράζοντας όλους τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους Αργιθεάτες συνολικά,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση στελέχωση των σχολείων μας με τους ανάλογους εκπαιδευτικούς, ώστε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να λειτουργήσουν κανονικά, όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα.

Αρκετά με τους εμπαιγμούς στο κολοσσιαίας σπουδαιότητας ζήτημα με τα σχολεία μας.

Η Αργιθέα ΔΕΝ είναι τόπος «Β΄ κατηγορίας» και τα παιδιά της ΔΕΝ είναι παιδιά ενός «κατώτερου Θεού».

Δήμαρχος Αργιθέας

Ανδρέας Στεργίου




Total
0
Shares
Previous Article
sport oreivatiki sinantisi slide

 Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Η 8η Θεσσαλική ορειβατική συνάντηση

Next Article
programma epsk

Πρόγραμμα αγώνων ΕΠΣΚ (5-6/10)!

Related Posts