Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια – Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

«Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια – Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες και δημοσιεύματα η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας -έστω και στο …παρά 1′- ανακοίνωσε την πρόθεση χρηματοδότησης των δυο βασικών έργων που προτάθηκαν πριν 4 μήνες για ένταξη στο ΕΑΠ Αγράφων (90.000.000€) – εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό στο Ανθηρό (Οκτώβριο 2022):

1. Ασφαλτόστρωση κεντρικού σχολικού διαπεριφερειακής σύνδεσης δρόμου: θεσσαλικά Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών /6 χλμ : πίστωση 6.650.000€

2. Στέγαστρο Μ. Σκάλα Ανθηρού προστασίας από πτώση βράχων : 3.550.000€
Για Το πρώτο η ωρίμανση φακέλου & Δημοπράτηση θα γίνει με επιμέλεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Για το δεύτερο με επιμέλεια του Δήμου Αργιθέας.

@ Εάν η απερχόμενη περιφερειακή αρχή είχε κινήσει τις διαδικασίες νωρίτερα με πιστώσεις που είχε (αποθεματικό πάνω από 70.000.000€ βάσει επισήμων στοιχείων ΥΠΕΣ), δεν θα είχε καταποντιστεί στις κάλπες του Οκτωβρίου (Τρίτη δύναμη στα ορεινά χωριά μας – πίσω από «Ενωμένους Θεσσαλούς»& «Πρωτοβουλία».

^ Αλλά υποτίμησαν την μαχητικότητα των Αργιθεατών και η αλαζονεία τούς απέτρεψε να επισκεφθούν επιτόπου προς αναζήτηση εφικτών λύσεων … Ας όψονται !

• Σήμερα συνέρχεται η αρμόδια Επιτροπή Καθοδήγησης – Παρακολούθησης του ΕΑΠ στη Λ. Πλαστήρα, με συμμετοχή των τριών Δημάρχων ορεινών δήμων ενιαίου χώρου Αγράφων.

^ Η νέα περιφερειακή Αρχή οφείλει να τρέξει τις διαδικασίες ώστε η δημοπράτηση ασφάλτου στα Ρόγκια Βραγκιανών να γίνει τάχιστα – το πρώτο εξάμηνο 2024 .
Άλλη κωλυσιεργία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί .

^ Η Δημοτική Αρχή επίσης πρέπει για την δημοπράτηση στεγάστρου, εν ανάγκη με ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες, που διαθέτει και ο ν Καρδίτσας και η Θεσσαλία (ωρίμανση φακέλου – τεύχη κλπ).

•• Θυμίζουμε ότι είχε ανακοινωθεί ότι τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, θα είχε προταθεί για ένταξη στο ΕΑΠ Αγράφων και η ασφαλτόστρωση του διαπεριφερειακής σύνδεσης σχολικού δρόμου από Αργύρι – Όρια Αιτωλίας (μόλις 5χλμ).

Δεν συνέβη … ίσως λόγω εκλογών.

Το οδικό αυτό τμήμα είναι μεγάλης σημασίας για άρση απομόνωσης της Αργιθέας και δίνει εναλλακτική διέξοδο προς Αθήνα – Πάτρα – Αγρίνιο (όταν ο Τύμπανος θα είναι με χιονοπτώσεις μεγάλες).

@ Η νέα Περιφερειακή Αρχή θα μπορούσε με πιστώσεις της Περιφέρειας να θέσει πρώτο στόχο την εξάλειψη τριτοκοσμικών χωματόδρομων για την Θεσσαλία.

Να κινηθεί ανεξάρτητα από το ΕΑΠ βάσει Μελέτης και έτοιμου ήδη Φακέλου έως γέφυρα Αυλακίου Αιτωλίας.

^ Επείγον ζήτημα είναι και το παρατημένο οδικό τμήμα (από την απερχόμενη Αρχή) και για …ανεξήγητους ως τώρα λόγους άνωθεν λίμνης Στεφανιάδας (2 χλμ). Εκεί πρέπει να εξεταστεί η στρώση με ειδικό αντιολισθητικό σκυρόδεμα.

^ Η υπάρχουσα εργολαβία: Λίμνη – Αετοχώρι περί 4χλμ, προχωράει από ΤΕΚ ΑΕ και θα ασφαλτοστρωθεί έως Ιούλιο 2024.

@ Η εναλλακτική διαδρομή μέσω λόφου Πέντε Αδέλφια (3 χλμ) που παρακάμπτει τις επικίνδυνες 5 οδικές σήραγγες Συκιάς, πρέπει να μπει σε προτεραιότητα, επίσης .

•Με μαχητική αισιοδοξία και επιμονή έχουμε αποδείξει ότι τα πράγματα καλυτερεύουν!

•• Με σχέδιο, διαβούλευση και λογοδοσία !!!

@ Οι Αργιθεάτες – Οι Θεσσαλοί με ελευθερία και ευψυχία άνοιξαν ‘νέους δρόμους’ προς ένα βιώσιμο αύριο με ίσες ευκαιρίες …

Δημήτρης Παπακώστας
26-11-23
Total
0
Shares
Previous Article
Οι ασκοί του Αιόλου - Κώστας Γκαβογιάννης: Τα πρώτα ερωτήματα - Κώστας Γκαβογιάννης: Δεν ξεμπέρδεψε με μας ακόμα ο Δήμαρχος - Για το θεαθήναι

Οι ασκοί του Αιόλου

Next Article
Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ.Τέλη Σπάνια με τον Υπουργό Οικονομικών. κ.Κωστή Χατζηδάκη

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ.Τέλη Σπάνια με τον Υπουργό Οικονομικών. κ.Κωστή Χατζηδάκη

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων