Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Κλείδωσε» η αναδιάρθρωση: Έτσι θα είναι η νέα Super League 2 – Μπαίνουν και οι ομάδες Β!

οι ομάδες Β, που θα δημιουργηθούν, θα χωριστούν και θα μοιραστούν στους ομίλους.
sl2

Super League 2: Προχωράει η αναδιάρθρωση! Αυτό φάνηκε μετά την τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις ομάδες της Super League 2 και της Football League με τον Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία και του Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Η αναδιάρθρωση στη Super League 2 είναι προ των πυλών. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε όλες τις ομάδες για το πλάνο της αναδιάρθρωσης.

Ένα σχέδιο που θα νομοθετηθεί την επόμενη εβδομάδα και θα διαμορφωθεί επίσημα ο νέος χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάθε ομάδα πήρε τον λόγο και μίλησε για το ζήτημα, ενώ αντίδραση για την αναδιάρθρωση υπήρξε μόνο από τον Λεβαδειακό. Οι υπόλοιπες 30 ομάδες ήταν θετικές.

Ας δούμε, όμως, πως θα είναι η νέα SL2: Χωρισμένη σε 2 ομίλους (Βορράς-Νότος) με τον τελικό αριθμό των ομάδων να καθορίζεται από τις παραμέτρους.

Μένει να ξεκαθαριστεί που θα πάνε οι 2 ομάδες της Super League 2 οι οποίες υποβιβάστηκαν (Καραϊσκάκης-ΟΦΙ). Από την FL θα ανέβουν σύνολο 16 ομάδες, ενώ είναι και οι 4 από την Γ’ Εθνική.

Από την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε με τον πρόεδρο της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη, προέκυψε επίσης ότι οι ομάδες Β, που θα δημιουργηθούν, θα χωριστούν και θα μοιραστούν στους ομίλους.

Το μετοχικό Κεφάλαιο για τη νέα κατηγορία θα είναι περίπου 250.000 ευρώ, ενώ η εγγυητική 100.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά δημιουργούν ασφαλώς προβληματισμούς για το πόσες ΠΑΕ θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, κάτι που θα παίξει ρόλο στον τελικό αριθμό των ομάδων για τη νέα SL2.

Να σημειωθεί ότι ο Αυγενάκης ενημέρωσε τους 20 της Football League πως σύντομα θα μοιραστούν 1.550.000 ευρώ (από 77.500 κάθε ομάδα) από το στοίχημα.

onsports.gr




Total
0
Shares
Previous Article
maria sakkari1

Με Σάκκαρη και μεγάλα ονόματα το πρόγραμμα της Πέμπτης στο Roland Garros

Next Article
acropolis rally1

Ράλι Ακρόπολις: Επιστροφή έπειτα από 8 χρόνια - Όλες οι λεπτομέρειες