Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κήρυξη του Δήμου Πύλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

.

 Στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας μετέβη ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγγέλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ούτρας Κωνσταντίνος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας κ. Λεμονάς για να ελέγξουν επιτόπου το πρόβλημα της πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Επιτόπου δρούσαν τα μηχανήματα έργου του Δήμου καθώς και το προσωπικό του Δήμου Πύλης.

Η αλήθεια είναι ότι ο όγκος του νερού ήταν μεγάλος, οι κατολισθήσεις δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αγροτικό ή μη, σε υποδομές, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε μονάδες.

Κατοικίες στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας εκκενώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο διαμονής.

Ο Δήμαρχος διαπίστωσε την ένταση του προβλήματος και σε συννενόηση με την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και τον κ. Μιχαλάκη προέβη στην σύνταξη εγγράφου με σκοπό την κήρυξη του Δήμου Πύλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.ektaktou anangis Pyli 1

ektaktou anangis Pyli 2

ektaktou anangis Pyli 3

ektaktou anangis Pyli 4

ektaktou anangis Pyli 5


Προβλήματα Κατολισθήσεων και στην Πύλη  Τ.Κ. Δήμου Πύλης

Κατολίσθηση επί της Ε.Ο. Τρικάλων Άρτας στο ύψος του Κέντρου «ΤΖΑΚΙ»

Τα  Κατολισθητικά  φαινόμενα των τελευταίων ημερών έπληξαν και την Πύλη αφού σημειώθηκε κατολίσθηση κάτω από την Ε.Ο. Τρικάλων Άρτας, στο ύψος του Κέντρου «ΤΖΑΚΙ» στο πάνω μέρος της οποίας δημιουργήθηκε ρήγμα 50μ με πλάτος 1μ από την άσφαλτο της Ε.Ο. Τρικάλων Άρτας.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να φράξει ο ποτιστικός αύλακας από τα χώματα που έπεσαν στο κάτω μέρος της Ε.Ο. με τα νερά να ξεχειλίσουν στο δρόμο που βρίσκεται δίπλα στην κοίτη του Πορταικού  ποταμού  δημιουργώντας  μια μεγάλη λίμνη σε απόσταση 300μ, εμποδίζοντας την διέλευση πεζών και αυτοκινήτων.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο Μηχανισμός του Δήμου με τις ενέργειες του Υπεύθυνου των Μηχανημάτων αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σωτήριο Αγγέλη, ο οποίος έστειλε μηχάνημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης ειδοποιήθηκε και η Π.Ε. Τρικάλων για το παραπάνω Κατολισθητικό  φαινόμενο.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

katolisthiseis Pyli 1

katolisthiseis Pyli 2




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Next Article

Σήμα καθαρής εξόδου από τα μνημόνια οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους και τις αγορές