Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κινητοποίηση των τριτέκνων με αφορμή την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας, καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας, καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα, με αφορμή την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων πολύτεκνων-τριτέκνων.

Μετά τα νέα δεδομένα η ομοσπονδία τριτέκνων, ΟΠΟΤΤΕ αποφάσισε την άμεση κινητοποίηση και προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8/12/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας που καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα.

Όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του συλλόγου, μέχρι την Πέμπτη 5-8 μ.μ. στο τηλέφωνο 2441101485.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο με την προϋπόθεση ότι θα συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μελών.

Όλοι θα πρέπει να είμαστε ΕΚΕΙ. Είναι το τελευταίο χαρτί στην υπόθεση Τριτεκνικό -πολυτεκνικό επίδομα και δεν πρέπει να το χάσουμε !!!

Τέλος το οικογενειακό επίδομα πολύτεκνων – τριτέκνων διατηρείται μόνο το ενιαίο επίδομα τέκνων.

Σε συμφωνία με τους Θεσμούς για τα οικογενειακά επιδόματα ήρθε η κυβέρνηση και όπως προκύπτει από το ύψος τους η απόφαση συνιστά ένα ακόμη πλήγμα για τη μεσαία τάξη.

Συγκεκριμένα, τα νέα οικογενειακά επιδόματα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου μετά τη συνάντησή της με τους Θεσμούς στο Χίλτον, διαμορφώνονται ως εξής:

1 παιδί: 70 ευρώ αντί 40 ευρώ

2 παιδιά: 140 ευρώ αντί 80 ευρώ

3 παιδιά: 280 ευρώ αντί 245 ευρώ

Μετά το τρίτο, θα προστίθενται 140 ευρώ

Το κονδύλι των οικογενειακών επιδομάτων αυξάνεται στα 910 εκατ. ευρώ (αύξηση 40% σε σχέση με το τωρινό κονδύλι των 650 εκατ. ευρώ), ενώ ουσιαστικά προχωρούν σε αναδιανομή του επιδόματος, κόβοντας δικαιούχους τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων με εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ, οι οποίοι έπαιρναν ως τώρα 500 ευρώ ανά τέκνο σε ετήσια βάση και δίνοντας τα χρήματα σε οικογένειες με 1 και 2 παιδιά.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό καταργείται το ειδικό τριτεκνικό-πολυτεκνικό επίδομα των 500 ευρώ ανά τέκνο, ενώ τίθενται χαμηλότερα εισοδηματικά όρια για τρίτεκνους-πολύτεκνους με εισοδήματα από 34.000-45.000 ευρώ: 0 ευρώ αντί 1.500 ευρώ ανά έτος για οικογένεια με 3 παιδιά. Τα εισοδηματικά κριτήρια και η κλιμάκωση των επιδομάτων ακολουθούν αυτά που ισχύουν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Από την αναδιανομή ακόμη και τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα 20.000 ευρώ χάνουν 250 ευρώ το χρόνο, με την απόφαση εν τέλει να αποτελεί χτύπημα στη μεσαία τάξη.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω παράδειγμα:

Οικογένεια με 3 παιδιά και εισοημα 20.000 ευρώ

Ως τώρα: 205 ευρώ/μήνα ή 2.450 ευρώ/έτος

Νέο σύστημα: 187,50 ευρώ/ μήνα ή 2.251 ευρώ/έτος

Τα επιδόματα που ισχύουν μέχρι 31.12.2017

TRITEKNOI




Total
0
Shares
Previous Article

Βελτιώνει τον δρόμο Γόμφοι-Λαζαρίνα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Δήμος Αργιθέας: Διανομή προϊόντων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ