Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας: Ο κίνδυνος πλέον είναι η δήμευση της ίδιας της ζωής μας!

Άρχισε και στην Καρδίτσα το μακέλεμα της λαϊκής ιδιοκτησίας. Πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων διεξάγονται στον νομό μας, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Μικρές ιδιοκτησίες για ασήμαντα ποσά κατά βάση φτωχών έως και εξαθλιωμένων ανθρώπων έχουν μπει στο στόχαστρο των αρπακτικών με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μισθωτοί, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχοποιημένα πλέον μεσαία στρώματα και οι αγρότες έχουν φορτωθεί με χρέη προς κάθε κατεύθυνση, στα οποία είναι αδύνατο να ανταποκριθούν. Το ίδιο αδύνατο είναι να αποφύγουν την παραπέρα εξαθλίωση στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Ο κίνδυνος δεν είναι απλά η δήμευση της λαϊκής περιουσίας, αλλά η δήμευση της ίδιας της ζωής μας, καθώς τα αλλεπάλληλα χρέη συνεχώς θα διογκώνονται.

Σε αυτό το έγκλημα συμμετέχουν όλες οι τράπεζες της πόλεις μας, ακόμη και η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

Στις 17/5 αναβλήθηκε, λόγω της γενικής απεργίας,  η προγραμματισμένη διαδικασία πλειστηριασμού δυο μικρών κατοικιών για χαμηλές σχετικά οφειλές των ιδιοκτητών τους προς την «ΣΥΝ-ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», η οποία και επίσπευσε τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Αναρωτιόμαστε αν γνωρίζουν τη… φιλανθρωπική (;) δράση της τράπεζας, οι συνεταιρισμένοι μέτοχοι Καρδιτσιώτες επιχειρηματίες… Γιατί εμείς σαν κίνηση και σαν πολίτες τέτοιες αυταπάτες για τον ρόλο και αυτής της τράπεζας, όπως και των υπολοίπων, δεν έχουμε.

Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, πως το… έργο των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών, σ’ όλη αυτή τη διαδικασία πανελλαδικά, δεν είναι ακριβώς αυτό που διατείνονται οι ίδιοι ότι κάνουν. Λένε πως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη… δουλειά τους και να εκτελέσουν τους πλειστηριασμούς ακόμη και των πρώτων κατοικιών των πιο φτωχών συμπολιτών μας. Αν όμως ήταν υποχρέωση θα το έκαναν ΟΛΟΙ οι συμβολαιογράφοι και ΟΛΟΙ οι δικαστικοί επιμελητές και η εκτέλεση των πλειστηριασμών θα ήταν μοιρασμένη ανάλογα σε όλους τους ιδιώτες «υπαλλήλους». Όμως τα πανελλαδικά στοιχεία (ΕΤΑΑ ΤΑΝ Ηλεκτρονική δημοσίευση πλειστηριασμών) άλλα δείχνουν. Συγκεκριμένοι «κύκλοι» συμβολαιογράφων και δικαστικών Επιμελητών σε συνεργασία με συγκεκριμένες τράπεζες αναλαμβάνουν την εκτέλεση κατ’ επίσπευση των δεύτερων.
Πιστεύουμε ότι ο πολιτικός κινηματικός αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να έχει αποτελέσματα για το μεγαλύτερο μέρος του λαού.

Γι αυτό και πρέπει:
* Να ζωντανέψουν και να ενισχυθούν οι συλλογικότητες που αγωνίζονται σε αυτή την κατεύθυνση.
* Να αναλάβουν ουσιαστική δράση απ’ τη βάση τους σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι και σχήματα αγώνα, όπως επιστημόνων, εκπαιδευτικών, αγροτών, φοιτητών, ανέργων, στην οργάνωση και τον συντονισμό αυτού του αγώνα.

* Να διεκδικηθεί η αξιοπρεπής ζωή,  χωρίς τη θηλιά ,των χρεών, το κυνηγητό από τράπεζες και κράτος, την άμεση και έμμεση φοροληστεία των εισοδημάτων που μειώνονται, την αφαίρεση του δικαιώματος στη στέγη, τις ιδιωτικοποιήσεις των πιο βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

* Να συνδεθεί η πάλη και σ’ αυτό το μέτωπο με τη συνολική πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

Ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, της λαϊκής κατοικίας-γης-επαγγελματικής στέγης καθώς και του δικαιώματος όλων στα δημόσια κοινωνικά αγαθά.


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ & ΓΗΣ STOP
Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας

Σελίδα: fb.me/PlistiriasmoiStopKarditsas
Messenger: http://m.me/PlistiriasmoiStopKarditsas
mail: stop.auctions.karditsa@gmail.com

 




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεχίζονται οι εγγραφές για την Α' Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Next Article

Μέχρι και τις 31/5/17 οι εγγραφές για την Α' Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας