Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Επιστρέφουμε!

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Επιστρέφουμε!

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Επιστρέφουμε!

Μας έλειψαν οι βραδιές της Δευτέρας, οι προβολές, οι συναντήσεις, οι φίλοι/ες, οι γνωστοί/ες, οι σινεφίλ, οι συζητήσεις.
Η πανδημία «χτύπησε» σφοδρότατα τον κινηματογράφο, σε κάθε επίπεδο: παραγωγής, συντελεστών, αιθουσών, συναντήσεων φίλων…
Όλη τη χρονιά χάσαμε το καθιερωμένο μας ραντεβού στον πάντα φιλόξενο δημοτικό κινηματογράφο.
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε μόνο, πέρυσι το καλοκαίρι, την ιστορική προβολή της ιστορικής ταινίας, Για μια χούφτα δολάρια.
Αλλά είμαστε πια εδώ!

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Επιστρέφουμε!

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιστρέφει! Με μία ταινία σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, δίνουμε ξανά την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί!
Και μάλιστα, σε έναν ιδιαίτερο χώρο: στην Blossom street, στο στενάκι ανάμεσα στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στο διοικητήριο των πρώην φυλακών!
Εκεί, δίπλα από τα γραφεία που επιτέλους, μετά από δεκαετίες εξασφαλίσαμε, με την ευγενική και ουσιαστική συνδρομή του Μουσείου Τσιτσάνη.

Εγκαινιάζουμε, λοιπόν, τα γραφεία – το στέκι μας – με την προβολή της ιταλικής ταινίας «Δεύτερη Νύχτα Γάμου»

Φυσικά η προβολή είναι δωρεάν, φυσικά θα πρέπει απαραιτήτως να φοράμε ΜΑΣΚΕΣ, φυσικά μπορούμε – και πρέει! – να έχουμε μαζί μας μόνο το κέφι μας και τη χαρά μας για την επανέναρξη κάποιων – έστω – δράσεων, στο μέτρο του επιτρεπτού.

 

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Επιστρέφουμε!

Η ταινία

«Δεύτερη Νύχτα Γάμου»

Δραματική Κομεντί (2005) | Ιταλία | Διάρκεια: 103′

Σκηνοθεσία: Pupi Avati , Πρωταγωνιστούν: Antonio Albanese, Neri Marcorè, Katia Ricciarelli, Angela Luce, Marisa Merlini, Robert Madison, Tony SantAgata

Xήρα στη δεύτερη νύχτα του γάμου της η Lilliana, στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναγκάζεται, για οικονομικούς λόγους, να πάει μαζί με τον γιο της από την Μπολόνια στην Απουλία, στο αγρόκτημα του αδελφού του αποθανόντος συζύγου της. Η άφιξή τους προκαλεί διαφωνίες: με τις δύο θείες, που εξακολουθούν να αισθάνονται δυσαρέσκεια προς την οικογένεια της Lilliana. Ο αδελφός του αποθανόντος συζύγου είναι ερωτευμένος με τη Lilliana και η συνέχεια στην οθόνη…

Μια ταινία που συνδυάζει την κωμωδία με το δράμα. Σε αυτή έκανε το ντεμπούτο της η περίφημη τραγουδίστρια της  όπερας  Katia Ricciarelli, η οποία κέρδισε το Βραβείο για την καλύτερη ηθοποιό. Η ταινία απέσπασε συνολικά 4 Βραβεία.

Το Δ.Σ.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Κώστας Τσιάρας: Οι Έλληνες δικαστές έγραψαν ένδοξες σελίδες στην ελληνική ιστορία

Κώστας Τσιάρας: Οι Έλληνες δικαστές έγραψαν ένδοξες σελίδες στην ελληνική ιστορία

Επόμενο άρθρο
trikala prosfyges 3

Ευχαριστίες και νέο πλαίσιο συνεργασίας Δ. Τρικκαίων - Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες