Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Χίτσκοκ. Τι άλλο;

Μια εξαίρετη ταινία από τον μεγάλο Αλφρεντ Χίτσκοκ, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Με σημαντικό καστ ηθοποιών, με τον αξεπέραστο Τσαρλς Λότον να επισκιάζει ακόμη και τα σκηνοθετικά ευρήματα, το πανδοχείο της Τζαμάικα είναι η ταινία που ανατρέπει τη δομή ενός θρίλερ.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στην Αγγλία του 1800 αδίστακτοι ληστές προκαλούν ναυάγια σε μια περιοχή, προκειμένου να καρπώνονται τα αγαθά από τα πλοία. Μετά το πέρας της αποστολής τους βρίσκουν καταφύγιο στο ερειπωμένο Πανδοχείο Τζαμάικα. Εκεί φτάνει μια όμορφη Αγγλίδα για να επισκεφτεί το θείο της, αγνοώντας ότι είναι το στέκι συμμορίας και ο θείος της μέλος αυτής. Ταυτόχρονα, οι ναυτιλιακές εταιρίες στέλνουν στην περιοχή ένα «δικό τους άνθρωπο» προκειμένου να εξιχνιάσει τα απανωτά ναυάγια, που κι αυτός καταλύει στο ίδιο πανδοχείο. Οταν όμως οι ληστές ανακαλύπτουν το λόγο της παρουσίας του εκεί, αποφασίζουν να τον σκοτώσουν.

H συνέχεια είναι όμως χιτσκοκική και το τέλος του έργου διορθώνει τις αδικίες και προσφέρει το πολυπόθητο happy end!

ΚΡΙΤΙΚΗ

Αν και δεν είναι ένα τυπικό έργο του Χίτσκοκ η Jamaica Inn είναι μια επιδέξια σκηνοθετημένη κλασική «νυχτερινή» περιπέτεια εποχής και περιγράφει πολύ ωραία μια σειρά χαρακτήρων με αποκορύφωμα έναν τρελό / ασυνείδητο πλούσιο (ο όποιος ερμηνεύεται πειστικά από τον Λότον). Εντύπωση κάνουν επίσης η ατμόσφαιρα, τα σκηνικά (η βραχώδης ακτή) και οι ηθοποιοί. Διότι αυτό που κάνει την «Ταβέρνα της Τζαμάϊκα» τόσο ενδιαφέρουσα ταινία είναι το εντυπωσιακό της cast. O Τσαρλς Λότον πετυχαίνει μια πομπώδη ερμηνεία ως σερ Χάμφρεϊ και παρόλο που η Ο’ Χάρα ήταν μόλις 18 όταν γυρίστηκε η ταινία, η ερμηνεία της είναι ερμηνεία έμπειρης ηθοποιού.

Tips

– Γνωστή στους Ελληνες φίλους του σινεμά με τον τίτλο «Η ταβέρνα της Τζαμάικα», αποτελεί την τελευταία δημιουργία του σκηνοθέτη για τη βρετανική περίοδο και είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Δάφνης Ντι Μοριέ.

– Γυρίστηκε το 1939 και η ερμηνεία του Τσαρλς Λότιον είναι έξοχη στο ρόλο ενός σατανικού δικαστή, ο οποίος καλύπτει τους ληστές.   

 Info

Τίτλος: Jamaica Inn , το Πανδοχείο της Τζαμάικα

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Σενάριο: Σίντνεϊ Γκίλιατ, βασισμένο σε ένα μυθιστόρημα της Δάφνης ντυ Μωριέ

Πρωταγωνιστές: Τσαρλς Λότον, Μορίν Ο’Χάρα, Χόρας Χότζες, Χέι Πέτρι, Λέσλι Μπανκς

Ετος: 1939

Διάρκεια: 107 λεπτά

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο

Γλώσσα: Αγγλικά

Είδος: Θρίλερ
Χρώμα: Α/Μ

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.

Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

jamaika-4jamaika-2jamaika-1jamaika


Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:

 https://www.youtube.com/watch?v=A01nWZJo5no


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article

Υδατικό Δυναμικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Next Article

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Μουζάκι