Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κέντρο Υγείας στα Καλύβια Πεζούλας προωθεί η Ασημίνα Σκόνδρα

kontozamanis skondra1

Μέσα στο πλαίσιο της καλής και στενής συνεργασίας, που έχει η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, όπου συζήτησαν επί μακρόν, όλα τα θέματα που αφορούν το χώρο της υγείας στο Νομό Καρδίτσας.

Κυριάρχησαν, τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας, η ανάγκη της άρτιας λειτουργίας των κλινικών αιχμής, συμπεριλαμβανομένων της παιδιατρικής και της μαιευτικής. Ζήτησε λοιπόν η κ. Σκόνδρα, την κάλυψη των προβλεπόμενων  κενών ιατρικών θέσεων και παράλληλα την πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου, σε φαρμακευτικά και αναλώσιμα υλικά, όπως και στην απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Παράλληλα, συζήτησαν για το σημαντικό ρόλο που έχουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού, σαν πρώτοι σταθμοί ιατρικής βοήθειας και περίθαλψης, , που έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου, αλλά και την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Η κ. Σκόνδρα στη συνέχεια, έθεσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, την σύσταση Κέντρου Υγείας στα Καλύβια Πεζούλας.

Η Βουλευτής, η οποία τυγχάνει και δημότισσα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, επεσήμανε το γεγονός, ότι ο Δήμος της Λίμνης Πλαστήρα, εφ’ ενός απαριθμεί 2.000 και πλέον μόνιμους κατοίκους, και αφετέρου είναι ο Δήμος που σηκώνει το τουριστικό βάρος της Καρδίτσας.

Ότι, οι μόνιμοι κάτοικοι, στερούνται της όποιας υγειονομικής φροντίδας και πρέπει να μετακινούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, που βρίσκεται σε απόσταση 45’ και χωρίς  οι Κοινότητες, να καλύπτονται συχνά από Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας. Ικανός αριθμός αυτών δε, είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι.

Τόνισε, ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα δέχεται πάνω από 200.000 επισκέπτες ετησίως και ότι υπάρχουν σε πλήρη λειτουργία, ξενοδοχεία και ξενώνες που απαριθμούν περίπου 1.600 κλίνες και πολλές περιόδους του έτους, βρίσκονται σε πληρότητα.

Την επιτακτική ανάγκη σύστασης Οργανισμού Κέντρου Υγείας στα Καλύβια Πεζούλας, ενστερνίζεται απολύτως και η Δημοτική Αρχή, όπως ενημέρωσε η κ. Σκόνδρα, με την οποία βρίσκεται σε συνεννόηση και μάλιστα παρέδωσε στον Υφυπουργό και σχετικό υπόμνημα της Δημοτικής Αρχής.

  Ο Δήμος μάλιστα, με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ., προτίθεται να παραχωρήσει έτοιμο κτήριο εμβαδού 950 τ.μ., άριστης κατάστασης, αλλά και να επωμισθεί την όποια δαπάνη, για διαμόρφωση ειδικών χώρων, εργαστηρίων και ότι άλλο απαιτηθεί.

Η Βουλευτής λοιπόν του Νομού μας έθεσε το θέμα, εξήγησε τους λόγους και ζήτησε την άμεση σύσταση Οργανισμού Κέντρου Υγείας στα Καλύβια Πεζούλας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, καλός γνώστης των θεμάτων υγείας, με μεγάλη εμπειρία, αφού επί σειρά ετών ηγείτο της μεγαλύτερης ΥΠΕ της χώρας, αντιλήφθηκε πλήρως την αναγκαιότητα του εν λόγω Κ.Υ. και διαβεβαίωσε την κ. Σκόνδρα, ότι η σύσταση αυτή, θα εξεταστεί και θα συμπεριληφθεί στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου. Άλλωστε, κύριο μέλημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργείου μας, είναι, το σύστημα υγείας που ταλαιπωρεί ασθενείς και πολίτες να αλλάξει. Διότι οι υπηρεσίες υγείας, οφείλουν να παρέχονται απρόσκοπτα και ισότιμα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματικής τους κατάσταση, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος Υφυπουργός και Βουλευτής, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση για όλα τα ζητήματα του Νομού, που έθεσε η κ. Σκόνδρα.

 

kontozamanis skondra2

kontozamanis skondra1




Total
0
Shares
Previous Article
Neraida Belokomitis

Σ.Π.ΟΡ.Τ. - Από την Νεράϊδα ως το Μπελοκομίτη

Next Article
enarxi111

Φως, ήχος και θέαμα στη τελετή έναρξης του “Μαγεμένου Δάσους” στην Καρδίτσα