Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κέντρο Υγείας Μουζακίου: «Γυναίκα & Σακχαρώδης Διαβήτης»

14η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – World Diabetes Day

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου διοργανώνει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα & Σακχαρώδης Διαβήτης»

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μια σύγχρονη επιδημία. Περίπου 1 στους 11 ενήλικες παγκοσμίως πάσχουν από Διαβήτη, ποσοστά που αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι καλύτερη, αφού περίπου το 10% των ενηλίκων πάσχει από τη νόσο, ποσοστό που έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Πρόκειται για μια νόσο σε μεγάλο βαθμό υποδιαγνωσμένη, με σημαντική νοσηρότητα και θνητότητα, που απορροφά το 12% των συνολικών δαπανών για την υγεία παγκοσμίως.

H 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1991 ως η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – World Diabetes Day (WDD), ως απάντηση στην διαρκώς αυξανόμενη επίπτωση του νοσήματος. Η αρχική ιδέα προωθήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) ενώ από το 2006 έχει τεθεί και υπό την αιγίδα των  Ηνωμένων Εθνών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καμπάνια διεθνώς για την ευαισθητοποίηση απέναντι στη νόσο με αποδέκτες πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε 160 χώρες. Η φετινή εκστρατεία έχει ως κύριο θέμα  «Γυναίκα και Διαβήτης – δικαίωμα για ένα υγειές μέλλον». Κάθε χρόνο εκατοντάδες εκδηλώσεις διοργανώνονται διεθνώς με στόχο να αναδείξουν το Διαβήτη ως καίριο παγκόσμιο πρόβλημα υγείας και να προωθήσουν τη λήψη συντονισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση  της νόσου.

Στα πλαίσια λοιπόν των φετινών δράσεων το Κέντρο Υγείας Μουζακίου διοργανώνει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα & Σακχαρώδης Διαβήτης» με ομιλητή τον κ. Βασίλη Γκιζλή, Γενικό/Οικογενειακό Ιατρό με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Επιμελητή Α’ του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδα επαγγελματιών υγείας του ΚΥΜ (Επισκέπτριες Υγείας, Νοσηλεύτριες) θα παρέχουν ενημερωτικό υλικό, θα πραγματοποιούν μετρήσεις τριχοειδικού  σακχάρου ενώ θα γίνει και αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης Διαβήτη σε όσους το επιθυμούν.




Total
0
Shares
Previous Article

Εορτάστηκε η Μνήμη των Αγίων Ταξιαρχών στην Μουριά

Next Article

34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας