Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Καρδίτσας – Κοινή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Καρδίτσας - Κοινή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Καρδίτσας – Κοινή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., καθώς και με τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σοφία, και τον σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, υλοποίησε εκπαιδευτική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 τα παιδιά Ρομά ξεναγήθηκαν στην παιδική βιβλιοθήκη Σεισμόπληκτα-Καμινάδων, όπου το προσωπικό της βιβλιοθήκης τους μίλησε για τις δραστηριότητες που γίνονται καθημερινά στις παιδικές βιβλιοθήκες και για την έννοια του δανεισμού. Στη συνέχεια, με έναυσμα την αφήγηση του κλασσικού  βιβλίου της Jennifer Moore-Mallinos “Μοιάζουμε διαφορετικοί, αλλά είμαστε ίδιοι!” από τις εκδόσεις Σαββάλας, ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά για τα συναισθήματα, τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές των ανθρώπων σε όλη τη γη. Επιπροσθέτως, με το αποτύπωμα από τις παλάμες τους, έφτιαξαν το δικό τους ξεχωριστό ουράνιο τόξο της φιλίας! Τέλος, τα στελέχη των Παιδικών Βιβλιοθηκών τους χάρισαν διάφορα παιδικά βιβλία, με σκοπό τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου τους!

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Καρδίτσας - Κοινή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά

Το παράρτημα ευχαριστεί θερμά τους υπευθύνους από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., αλλά και τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σοφία, καθώς   και τους εκπαιδευτικούς του 19ου Δημοτικού Σχολείου για τη συνεργασία και τη φιλοξενία στους χώρους τους!

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.Total
1
Shares
Previous Article
Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας: Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας: Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Next Article
Γ. Κωτσός: Αυξάνεται κατά 100εκ.€ το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Γ. Κωτσός: Αυξάνεται κατά 100εκ.€ το πρόγραμμα των Νέων ΑγροτώνTotal
1
Share