Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κείμενο για τις επικείμενες εκλογές του υποψήφιου Δ.Σ. Δήμου Μουζακίου Παπαρίζου Ιάσονα

kalpi psifos ekloges

Κείμενο για τις επικείμενες εκλογές του υποψήφιου Δ.Σ. Δήμου Μουζακίου Παπαρίζου Ιάσονα

Τόσο οι κεντρικές όσο και οι τοπικές πολιτικές που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταστήσει την ύπαιθρο -ορεινή, ημιορεινή και πεδινή- από τόπο που έσφυζε από ζωή σε «κρανίου τόπο».

Ο δήμος Μουζακίου αποτελεί ένα ακόμα τέτοιο παράδειγμα, με υψηλό δείκτη γήρανσης (παράδειγμα το 2001 ο αντίστοιχος καλλικρατικός δήμος είχε δείκτη γήρανσης 241,2 σε αντίθεση με τον εθνικό δείκτη που ήταν 85,5) και πληθυσμό που ολοένα μειώνεται (2001:16.407 κατ., 2011:13.122 κατ., 2021:11.245 κατ.) όπως και παραγωγικές του δραστηριότητες. Αποτέλεσμα αυτών είναι ορεινά χωρικά ουσιαστικά άδεια, που στερούνται ακόμα και των πιο βασικών υποδομών (οδικές, πρωτοβάθμιας πρόνοιας κτλ), πεδινά χωριά που ακολουθούν τον ίδιο δρόμο και ακόμα και η κωμόπολη του Μουζακίου δείχνει να έχει μειωτική τάση στον πληθυσμό της (2011:1.961 κατ., 2021:1.838 κατ.).

Ακόμα και το Γενικό Πολεοδομικό (Γ.Π.Σ.) της Δ.Ε. Μουζακίου που εκπονήθηκε το 2012, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την άγνοια των πολιτικών παραγόντων για τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις ανάγκες που μπορεί να έχει η περιοχή. Οικισμοί ολόκληροι έχουν «μετακινηθεί», «εξαφανιστεί» κ.ο.κ.. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι Κοινότητες της Οξυάς και του Ανθοχωρίου που στο εν λόγω Γ.Π.Σ. έχουν κατακρεουργηθεί, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τις οριοθετήσεις του οποίου, φαίνεται να έχουν εκπονηθεί και οι δασικοί χάρτες της περιοχής, δημιουργώντας χάος σε κατοίκους και παραγωγικές δραστηριότητες.

Ο μόνος λόγος ενασχόλησης των εκπροσώπων των πολιτικών αυτών με την ύπαιθρο είναι το ξεπούλημά της για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών (αιολικές εγκαταστάσεις Τυμπάνου, αδειοδοτήσεις ιδιωτικών συμφερόντων Α/Γ και ΜΥΗΕ). Τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εμφανή και θα γίνουν πιο πολύ στο μέλλον, χωρίς να υπάρχει γυρισμός.

Οι επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων «Ιανός» και «Daniel» σε όλη την επικράτεια του δήμου μας (και όχι μόνο), δείχνουν την απροθυμία και την ανικανότητα των πολιτικών αυτών να προστατεύσουν τους ίδιους τους πολίτες. Άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, ζώα-οικόσιτα και μη- πνίγηκαν κάτω από τόνους λάσπης, οι παραγωγικές δραστηριότητες έχουν πληγεί, άγνωστο ακόμα σε τι βαθμό, δημόσιες υποδομές και μικρές ιδιοκτησίες καταστράφηκαν, κάποιες ανεπανόρθωτα.

Ο μόνος τρόπος αλλαγής σκηνικού είναι η οργάνωση της λαϊκής πάλης που με όρους λαϊκού κινήματος και ο λαός της περιοχής μας θα αντιπολιτευτεί στις πολιτικές αυτές που οδήγησαν σε μαρασμό τα χωριά μας. Με τον αγώνα του να ανοίξει δρόμο για ριζικές αλλαγές και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Να γυρίσει την πλάτη του στις πολιτικές που αδιαφορούν για αυτόν, συμπορευόμενος με τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και να ενισχύσει αποφασιστικά στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

  • Πρόσβαση σε όλους τους οικισμούς του δήμου.
  • Πρόσβαση σε πρωτοβάθμια πρόνοια και περίθαλψη για όλους τους δημότες.
  • Την κατασκευή και λειτουργία του ταμιευτήρα Μουζακίου, έργου πολλαπλού σκοπού, με ή χωρίς την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου.
  • Έργα ορεινής υδρονομίας και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα πεδινά.
  • Την αμεση εκπόνηση τοπικών και ειδικών χωρικών σχεδίων για όλο τον δήμο.
  • Την προστασία του φυσικού μας πλούτου και την εκμετάλλευσή του μόνο για τις ανάγκες του λαού.

Παπαρίζος Ιάσων του Αποστόλου

Πολιτικός Μηχανικός, Msc

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Μουζακίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Total
0
Shares
Previous Article
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Λάρισας: Κανόνες υγιεινής κατά την προετοιμασία και παροχή γευμάτων και συσσιτίων

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Λάρισας: Κανόνες υγιεινής κατά την προετοιμασία και παροχή γευμάτων και συσσιτίων

Next Article
dimos mouzakiou

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμου Μουζακίου σε όσους προσέφεραν για τους πληγέντες της Θεσσαλίας