Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κεφαλογιάννη: Το υπουργείο Πολιτισμού σιωπά για τις ζημιές στα μνημεία της Αργιθέας

.

Οι δηλώσεις της Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας για τις σοβαρές ζημιές στα μνημεία του Δήμου Αργιθέας μετά τον σεισμό της 31ης Αυγούστου στην περιοχή της Καρδίτσας.

Αναφορικά με τις σοβαρές ζημιές στα μνημεία του Δήμου Αργιθέας έπειτα από τον σεισμό της 31ης Αυγούστου στην περιοχή της Καρδίτσας, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, τονίζοντας την απουσία της ηγεσίας του Υπ. Πολιτισμού όταν πλήττεται η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Κεφαλογιάννη:

«Μετά τον σεισμό της 31ης Αυγούστου, στην Καρδίτσα, έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας σοβαρότατες αναφορές για εκτεταμένες ζημιές σε ιστορικά μνημεία του Δήμου Αργιθέας.

Παρά το γεγονός αυτό, δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εάν και πότε θα διενεργηθεί έλεγχος για την καταγραφή των φθορών ή των καταστροφών σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού την αυτονόητη υποχρέωσή του να μεριμνά για την προστασία αλλά και την αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων και μνημείων. Είναι αδιανόητο, να απουσιάζει ή να σιωπά, όταν φυσικές καταστροφές πλήττουν την πολιτιστική κληρονομιά μας».

ΠΗΓΗ




Total
0
Shares
Previous Article

Συναυλία “Καρτ Ποστάλ” στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα

Next Article

Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγια Γοργοϋπήκοο και στον Άγιο Παΐσιο

Related Posts