Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΚΕΑ: Νέα παράταση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος
Αναστολές Απριλίου: Από σήμερα οι ορθές επαναλήψεις για συγκεκριμένους ΚΑΔ

ΚΕΑ: Νέα παράταση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος οι οποίες εκδόθηκαν τον Αύγουστο του έτους 2020, στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται, για την επανένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα, η υποβολή εκ μέρους τους νέας αίτησης τον Μάιο του έτους 2021. Να σημειωθεί ότι η χορηγούμενη παράταση ισχύει για όσους δικαιούχους δεν υποβάλουν νέα αίτηση εντός των μηνών ισχύος της. Έτσι όσοι θα έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση μέσα στον Μάιο επειδή η ισχύς της απόφασης του Αυγούστου λήγει δεν χρειάζεται να το κάνουν.

Ειδικότερα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, π. ΚΕΑ, το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως ακολούθως:

-200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)

-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος τηρείται υποχρεωτικά σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Η ενίσχυση δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο Κ.Ε.Α. αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Για τη διασφάλιση της ομαλής έκβασης των πληρωμών συστήνεται οι δικαιούχοι πριν την ολοκλήρωση της αίτησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να μεταβαίνουν σε τραπεζικό κατάστημα για την επικαιροποίηση των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού και ιδιαιτέρως την αντιστοίχιση ΙΒΑΝ με ΑΦΜ.

Σε περίπτωση που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 Ευρώ ανά μήνα, ποσοστό 50% δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών ή πληρωμή. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης μετρητών από την προπληρωμένη τραπεζική κάρτα. Για το υπόλοιπο 50% υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης μετρητών, μέσω τραπεζικού καταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος που ο δικαιούχος τηρεί λογαριασμό ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας, από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) των πιστωτικών ιδρυμάτων.




Total
0
Shares
Previous Article
Κυριακή του Θωμά με ανοικτά μαγαζιά και κομμωτήρια - Τα ωράρια λειτουργίας

Κυριακή του Θωμά με ανοικτά μαγαζιά και κομμωτήρια - Τα ωράρια λειτουργίας

Next Article
Νέο απόκτημα για το Δημοτικό Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας

Νέο απόκτημα για το Δημοτικό Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας