Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Kατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι είστε, κύριοι της Ν.Δ.

Η Ν.Δ., δια του αρχηγού της, παρέβλεψε πλήρως τις ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, στη χθεσινή συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διαπραγμάτευση του 2015. Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μας φορτώσατε το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο» και ότι σήμερα «οι πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό».

Αυτοί που έκοψαν 12 φορές μισθούς και συντάξεις κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι περικοπές στις συντάξεις είναι το τίμημα της  διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Φτάνουν μάλιστα, όπως και η χθεσινή απάντηση της ΝΟΔΕ Καρδίτσας να ισχυρίζονται ψευδώς ότι το κόστος  της διαπραγμάτευσης ανέρχεται στα 100 δις προσθέτοντας στο δάνειο που πήρε η κυβέρνηση και τα ….διαφυγόντα κέρδη της Ελλάδας από την μη επιστροφή στην ανάπτυξη!!!

Να θυμίσουμε στη Ν.Δ. ότι οι εταίροι μας είχαν προτείνει στην προηγούμενη κυβέρνηση τεχνητή παράταση του προγράμματος για έξι μήνες, αλλά η Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ δέχθηκε μόνο δύο μήνες, επιλέγοντας συνειδητά η νέα κυβέρνηση είτε να υποταχθεί, είτε να βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεωκοπίας. Και όλα αυτά επειδή πόνταραν στην αριστερή παρένθεση, ότι δεν θα τα κατάφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα καταρρεύσει. Να προσθέσουμε στα παραπάνω ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε από την προηγούμενη 506 εκ. ευρώ μείον στο ταμειακό έλλειμμα τον Φεβρουάριο του 2015, εξαντλημένο το όριο των 14,8 δις ευρώ στα έντοκα γραμμάτια και 10 δις ευρώ στα repos.

Με δανεικά κτίστηκε το πλεόνασμα και το success story της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά το ποσό του δανείου των 86 δις ευρώ που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το αφήγημα της Ν.Δ. είναι ότι ολόκληρο το ποσό της δανειακής σύμβασης αποτελεί νέο χρέος. Τα 86 δις ευρώ δεν είναι νέο χρέος διότι:

-54 δισ. ευρώ θα πάνε στην αναχρηματοδότηση του παλαιού χρέους. Είναι προφανές ότι αυτό το ποσό δεν αποτελεί νέο χρέος.

-25 δισ. ευρώ είχαν υπολογιστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εξ αυτών μόνο τα 5 δισ. ευρώ χρειάστηκαν. Οπότε τα υπόλοιπα 20 δισ. [από τα 25 δισ. ευρώ] δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ως κόστος της διαπραγμάτευσης, εφόσον δεν θα χρησιμοποιηθούν! Αυτό το αναγνωρίζει και ο Γ. Στουρνάρας [Βουλή, 11.07.2016]. Τα 5 δισ. ευρώ χρειάστηκαν, διότι οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις δεν είχαν εξασφαλίσει τις ανάγκες των τραπεζών -μη επίλυση του ζητήματος των “κόκκινων δανείων”, λανθασμένες προβλέψεις για το 2015, κ.λπ.

-7 δισ. ευρώ θα πάνε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου. Σε ένα, δηλαδή, προϋπάρχον διαφορετικό χρέος. Πρόκειται ουσιαστικά για την ανταλλαγή ενός χρέους προς τους ιδιώτες με ένα άλλο χρέος προς τους δανειστές. Από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τα, περίπου, 4,5 δισ. ευρώ υπήρχαν από το 2014, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτά είναι χρήματα που θα πέσουν στην πραγματική οικονομία προκαλώντας αύξηση του ΑΕΠ μειώνοντας, συνεπακόλουθα, το λόγο χρέους προς ΑΕΠ -εφόσον αυξάνεται ο παρονομαστής ενός κλάσματος, το ίδιο το κλάσμα μειώνεται.

Δεν έχει πολιτικό αφήγημα η Ν.Δ., για αυτό υιοθετεί πρωτοσέλιδα διαπλεκόμενων εφημερίδων και ΜΜΕ περί αθρόων διορισμών συριζαίων στον δημόσιο τομέα και στον κρατικό μηχανισμό, περί διαπλοκών στις δημόσιες συμβάσεις, περί υπουργών που απέκρυψαν εισοδήματα, περί νέων τζακιών κ.τ.λ.

Ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, κύριοι της Ν.Δ. Ξέρει πολύ καλά ποιος έχτισε το πελατειακό κράτος, ποιος έκανε πλάτες στη φοροδιαφυγή, ποιος είναι βουτηγμένος στη διαφθορά.

Τελειώνοντας επαναφέρουμε τα ερωτήματα: Γιατί δεν παραίτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης τον κ. Σκλαβούνη, εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα, κρατώντας τον στη θέση του;   Θα αρθρώσει έστω και  μία λέξη για τις πρακτικές της UBS στον τομέα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς; Πότε επιτέλους θα μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης για τη Siemens, τον Στ. Παπασταύρο, το φέσι των 300.000 ευρώ της εφημερίδας «Κήρυξ ΑΕ»  στην τράπεζα Πειραιώς;

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Λαογραφικού Αρχαιολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Next Article

28 Βουλευτές της ΝΔ για το τέλος επιτηδεύματος σε επαγγελματίες σε μικρά χωριά