Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κατηγορηματικό «όχι» στη φορολόγηση του τσίπουρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

• Κατηγορηματικό «όχι» στη φορολόγηση του τσίπουρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο
• Συστήνεται διαπαραταξιακή επιτροπή για το ευρύτερη ζήτημα της αγροτικής φορολόγησης

Την ξεκάθαρη αντίθεση στο μέτρο της φορολόγησης του τσίπουρου εξέφρασε ομόθυμα χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησης του θέματος που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας όπου παράγεται το πατροπαράδοτο αλκοολούχο ποτό.

Όπως εξήγησε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς που διέπει την παραγωγή τσίπουρου θα αποτελέσει καίριο πλήγμα σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για χιλιάδες παραγωγούς στη Θεσσαλία, σημειώνοντας πως ο τρόπος προσέγγισης του ζητήματος για να αντιμετωπιστούν τα όποια κρούσματα φοροδιαφυγής, γεννά πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να λύσει.

Επικαλούμενος παράλληλα αντίστοιχες περιπτώσεις τοπικών αλκοολούχων ποτών που κατατάσσονται στην κατηγορία των «ειδικών προϊόντων» σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ζήτησε να υπάρξει και για το τσίπουρο καθεστώς ειδικής αντιμετώπισης σε ότι αφορά τη φορολογία του.
Παράλληλα ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στη διαρκή ταλαιπωρία στην οποία υπόκειται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι παραγωγοί σε ότι αφορά το θέμα της αδειοδότησης των καζαναριών.

Αναγνωρίζοντας την ιδιάζουσα βαρύτητα του θέματος, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα προχωρήσει στη σύνταξη κειμένου με προτάσεις. Αντικείμενο της ίδιας επιτροπής επίσης, θα αποτελέσει εν γένει το φορολογικό καθεστώς των αγροτών.




Total
0
Shares
Previous Article

18000 ευρώ αφαίρεσε 47χρονη οικιακή βοηθός από σπίτι που εργαζότανε

Next Article

Αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου