Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» Ενδιαφέρουσα ημερίδα πρόληψης και ενημέρωσης από το Δήμο Αργιθέας

kathimerinotita asfaleia Argithea 1

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» Ενδιαφέρουσα ημερίδα πρόληψης και ενημέρωσης από το Δήμο Αργιθέας

Ενδιαφέρουσα και χρηστική ήταν η ενημερωτική Ημερίδα που πραγματοποίησε, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ο Δήμος Αργιθέας για τους εργαζόμενους και  το προσωπικό, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους αιρετούς του Δήμου αλλά και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανθηρού. Η Ημερίδα με τίτλο «Καθημερινότητα με Ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 (ώρες 09.30-12.30), παράλληλα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργιθέας και σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού.

Η ημερίδα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Αργιθέας κ. Στεργίου Ανδρέα, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εισηγητές και τις υπηρεσίες τους, για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα και τόνισε το πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους στον ορεινό  και απομακρυσμένο Δήμο Αργιθέας. Αναφέρθηκε στο σκοπό της ημερίδας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι για τη δημοτική αρχή προτεραιότητα έχει η καθημερινή ασφάλεια για όλους τους εμπλεκόμενους με οποιαδήποτε ιδιότητα στο Δήμο. Επισήμανε δε ότι η επιλογή των εισηγήσεων έγινε με γνώμονα και δεδομένο ότι η γνώση οδηγεί στην πρόληψη και η πρόληψη στην ασφάλεια, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την απρόσκοπτη καθημερινότητα. Στη συνέχεια οι εισηγητές από το Τμήμα Ασφάλειας & Υγείας στη εργασία Τρικάλων-Καρδίτσας παρουσίασαν το θέμα: «Υγεία και ασφάλεια στην εργασία». Αρχικά ο επιθεωρητής, κ. Καλλιανιώτης Δημήτριος, αναφέρθηκε στους ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς που ασχολούνται με την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, το νομικό πλαίσιο που διέπει την υγεία και ασφάλεια και αναλυτικότερα τον ορισμό του εργατικού ατυχήματος και τις νομικές προεκτάσεις του. Στη συνέχεια η επιθεωρήτρια, κα. Πατσιαλή Βασιλική, αναφέρθηκε στα εργατικά ατυχήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και πίνακες ελέγχου για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ. Τέλος ο επιθεωρητής, κ. Τζίγκας Σταύρος, ανέλυσε τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και την προστασία από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου, ο Πυρονόμος κ. Νικολάου Απόστολος, συνοδευόμενος από τον συμπατριώτη μας κ. Πολύζο Ιωάννη αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των Φυσικών κινδύνων και καταστροφών και την παροχή οδηγιών αντιμετώπισης και αυτοπροστασίας. Για θέματα Γενικής Αστυνόμευσης και Δημόσιας Ασφάλειας  μίλησε ο Υπαστυνόμος Α΄ του Α.Τ. Μουζακίου κ. Τσιουρής Γεώργιος ,τον οποίο συνόδευε και ο κ. Γκινής Πέτρος.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων Αγωγής Υγείας με στόχο την πρόληψη της υγείας και κυρίως την παροχή πρώτων βοηθειών το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας μας ενημέρωσε μέσω της Εκπαιδεύτριας  κ. Θεοδοσίου Κων/νας, για αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις περιπτώσεις απώλειας αισθήσεων, στα εγκαύματα, στη διάσειση κλπ.

Τέλος σε θέματα Διατροφής και Περιβάλλοντος αναφέρθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Κ.Π.Ε. Μουζακίου κ.κ. Ντάνης Αντώνιος και Γραμμένος Κωνσταντίνος. Ακολούθησαν ερωτήσεις και γόνιμη συζήτηση και εν συνεχεία δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις από τους εισηγητές.

Η ίδια θεματολογία, ανάλογα φυσικά προσαρμοσμένη, παρουσιάστηκε από τους ίδιους  εισηγητές και στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανθηρού με τη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών κας. Τσακαγιάννη Στέλλας Δ/ντριας του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού και κας. Μπακαλάκου Ευαγγελίας Δ/ντριας του Νηπιαγωγείου Ανθηρού.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

kathimerinotita asfaleia argithea kathimerinotita asfaleia argithea 2 kathimerinotita asfaleia argithea 3 kathimerinotita asfaleia argithea 4 kathimerinotita asfaleia argithea 5




Total
0
Shares
Previous Article
dema apati

Εξαπατήθηκε γυναίκα στην Καρδίτσα - Αντί για κινητό που είχε αγοράσει από το διαδύκτιο, παρέλαβε ένα μπουκάλι νερό

Next Article
emvolio ios covid

ΚΥ Μουζακίου: Επαναλειτουργία εμβολιαστικών κέντρων με το εμβόλιο της AstraZeneca